Δολοφονία στο Βόλο: «Έχουν βρεθεί τα μηνύματα του θύματος προς την 18χρονη που επιβεβαιώνουν τους βιασμούς»

Δολοφονία στο Βόλο: «Έχουν βρεθεί τα μηνύματα του θύματος προς την 18χρονη που επιβεβαιώνουν τους βιασμούς»

«Ήθελα να τον κάνω να ομολογήσει» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 50χρονος

Αφέρθηκε ελεύθερος προσωρινά ο 50χρονος, που σκότωσε τον κουνιάδο του για το βιασμό της κόρης του στον Βόλο. Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης ο δικηγόρος του δράστη, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μία δίκη διαχείρισης συναισθημάτων και ανέφερε πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία δεν οδηγούσαν στην εκδοχή ότι πυροβόλησε με πρόθεση να σκοτώσει.

«Έκριναν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος, γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος για την κοινωνική ειρήνη», είπε ο Κούγιας στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάθεση της 18χρονης, της καθηγήτριας, αλλά και της ψυχολόγου που την επισκέφτηκε, οδήγησαν τον ανακριτή στο να αποφασίσει να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος.

Η απολογία του πατέρα

Ο δράστης ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 33χρονο κουνιάδο του, αλλά να τον κάνει να ομολογήσει.

«Τον ρώτησα "γιατί το έκανες αυτό στο κορίτσι μου;". Εκείνος με κοίταξε χαμογελώντας και μου είπε "τι θέλεις ρε μ@@;" και άρχισε να με πλησιάζει, κάνοντας κινήσεις ζιγκ ζαγκ. Το θύμα ήταν 33 ετών με ύψος 1.90 και 120 κιλά. Ήταν γυμνασμένος, βίαιος και σχεδόν τριπλάσιος από μένα που είμαι 50 ετών, 1.67 ύψος και 86 κιλά».

«Το μόνο που πρόλαβα όταν με πλησίασε ήταν να τον χτυπήσω με την κάνη του όπλου στο πρόσωπο. Έπεσε κάτω. Αν είχα όντως πρόθεση να τον σκοτώσω, την δεδομένη στιγμή θα τον πυροβολούσα. Δεν το έκανα αφού το μόνο που ήθελα ήταν να μάθω γιατί έκανε όσα έκανε στην κόρη μου».

Όπως υποστήριξε ο 50χρονος, το θύμα άρπαξε το όπλο του και προσπάθησε να του το αφαιρέσει. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, μέχρι που ακούστηκε ο πυροβολισμός και ο 33χρονος έπεσε νεκρός.

Τα μηνύματα στο κορίτσι

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα μηνύματα που έστειλε ο 33χρονος στην 18χρονη, ενώ ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως έχει εκφραστεί το αίτημα να γίνει έλεγχος στον υπολογιστή του.

«Έχουν βρεθεί τα μηνύματα που έστελνε, είναι πάνω από 20 και επιβεβαιώνουν απολύτως όσα είπε το κορίτσι. Επιβεβαιώνουν τη σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τον εκβιασμό. Έχουμε ζητήσει να γίνει έλεγχος στον υπολογιστή του για να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, σε περίπτωση που βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας», είπε.