Συνελήφθη με πάνω από 45 κιλά κοκαΐνης, Kalashnikov, πιστόλι και δεκάδες σφαίρες

Συνελήφθη με πάνω από 45 κιλά κοκαΐνης, Kalashnikov, πιστόλι και δεκάδες σφαίρες

Ο 45χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε Δυτική Αττική και βόρεια προάστια

Περισσότερα από 45 κιλά κοκαΐνης και όπλα εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε λεβητοστάσιο και αποθήκη κατοικίας στο Κορωπί, όπου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα εντοπίστηκαν 45 κιλά και 167,3 γραμμάρια κοκαΐνη, μεταξύ των οποίων 36 τυποποιημένες συσκευασίες που έφεραν εξωτερικά και εσωτερικά διαφορετικό λογότυπο, προκειμένου οι εν λόγω ποσότητες να είναι αναγνωρίσιμες, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 149 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Προηγήθηκε η σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού, μέλους του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κοκαΐνης στο λεκανοπέδιο Αττικής και κυρίως σε Δυτική Αττική και στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή της Κηφισιάς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία περιέχουσα 17,5 γραμμάρια κοκαΐνης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και ο τερματισμός της δράσης τους ήταν απόρροια συστηματικής διερεύνησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριών, φυσικής επιτήρησης και εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων (profiling), στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων της Δίωξης Ναρκωτικών για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.