Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Απολογείται ο 51χρονος – Τι έδειξαν οι έρευνες σε κινητά και κάμερες

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Απολογείται ο 51χρονος – Τι έδειξαν οι έρευνες σε κινητά και κάμερες

Τι δείχνει το GPS του κινητούθ για την πορεία που ακολούθησε - Πού τον κατέγραψαν κάμερες αφού άφησε τον 31χρονο

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 31χρονου, που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, ενώ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια Μεσολογγίου ο 51χρονος που είδε τελευταίος τον αγνοούμενο και φέρεται ότι του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απολογηθεί για το μαχαίρι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη στην ΕΡΤ1, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε, ότι είχαν μια συνομιλία 12 δευτερολέπτων, ενώ στη συνέχεια πήγε να παραλάβει τον 31χρονο, για να τον μεταφέρει σε σημείο συνάντησης με φίλο του, που θα πήγαιναν για κυνήγι. Φέρεται να μετέφερε τον αγνοούμενο την περασμένη Πέμπτη σε απομονωμένο σημείο στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανακρίβειες στην κατάθεση του 51χρονου ως προς το δρομολόγιο που ακολούθησε, αλλά και τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναζητούν διαγραμμένα δεδομένα από το κινητό τηλέφωνο του 51χρονου κρεοπώλη, ο οποίος ήταν ο τελευταίο άνθρωπος που είδε .
Πρόκειται για την πορεία του GPS του κινητού τηλεφώνου που είχε στην κατοχή του, την οποία διέγραψε, προκειμένου να αποκρύψει τις κινήσεις του. Παράλληλα, αναζητούν τις κινήσεις του, τις κρίσιμες ώρες από τη στιγμή που κάμερα ασφαλείας τον έχει καταγράψει μαζί με τον 31χρονο μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο 51χρονος επεστρεψε στο σπίτι του περίπου μία ώρα αργότερα το βράδυ, της περασμένης Πέμπτης.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από το οποίο διαπιστώνεται πως ο κρεοπώλης ακολούθησε διαφορετική πορεία από τη στιγμή που άφησε τον 31χρονο, από αυτήν που υποστήριξε ότι πήρε κατά την αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς. Κάμερα ασφαλείας τον έχει καταγράψει να κινείται με το όχημά του μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ ο ίδιος είχε ισχυριστεί αρχικά, ότι άφησε τον Μπάμπη κι επέστρεψε στον οικισμό του Αγίου Θωμά, που βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Επίσης, βιντεοληπτικό υλικό επιβεβαιώνει, ότι καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του περίπου μια ώρα, ενώ ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πειστική απάντηση, για το πού ακριβώς βρισκόταν το διάστημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι πήρε στις 8:20 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τον νεαρό από το σπίτι του και τον άφησε 10 λεπτά αργότερα στη διασταύρωση των ΤΕΙ, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ωστόσο, επέστρεψε στο σπίτι του μία ώρα μετά, στις 9:30 το βράδυ, αν και η απόσταση είναι μόλις επτά λεπτά.

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να χαρτογραφήσουν όλη τη διαδρομή, μετά και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Επίσης, από την έως τώρα έρευνα, έχει αποκλειστεί η ύπαρξη «τρίτου προσώπου», που σύμφωνα με τον 51χρονο θα συναντούσε τον αγνοούμενο, για να τον συνοδεύσει στο κυνήγι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου θα συνεχιστούν και σήμερα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Έρευνες γίνονται και από αέρος με ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τα οποία διαθέτουν και θερμικές κάμερες.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για το μαχαίρι στον 51χρονο

Στο μεταξύ, σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή καταδικαστηκε σήμερα για κατοχή ενός μαχαιριού ο 51χρονος φίλος του αγνοούμενου. Αμέσως μετά ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος.