Κιβωτός του Κόσμου: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του Ελληνικού Κράτους»

Κιβωτός του Κόσμου: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του Ελληνικού Κράτους»

Ξέσπασμα του πατέρα Αντωνίου μετά την νέα δίωξη σε βάρος του, αυτή τη φορά για βαριά οικονομικά αδικήματα

Ξέσπασε ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος μετά την άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του, αυτή τη φορά για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», είπε ότι «η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε, είναι άδικη κι αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της "Κιβωτού του Κόσμου"». «Συνεχίζονται οι διώξεις, για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα, που βρίσκονταν στην "Κιβωτό", όταν της ζητήθηκε και εξήγησε, πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων» προσθέτει ο πατέρας Αντώνιος.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» επισημαίνει ακόμη, ότι η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή «παρέδωσε πάνω από 450.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες», σημειώνοντας ότι «η "Κιβωτός" δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος». Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του Ελληνικού Κράτους και όχι μόνο».

Υπενθυμίζεται, ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ειδικότερα, στην πρεσβυτέρα οι Αρχές αποδίδουν τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, ενώ και οι δύο βαρύνονται ακόμα με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ποινική δίωξη επίσης σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου» και σε βάρος ενός συγγενικού προσώπου του πατέρα Αντνίου για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που προηγήθηκε, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων δύο φορές, αρνούμενοι με τρόπο κατηγορηματικό ότι έχουν διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα ή ότι έχουν κακοδιαχειριστεί έστω και ένα ευρώ από τα διαθέσιμα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ωστόσο, οι εξηγήσεις τους δεν στάθηκαν αρκετές, όπως φάνηκε από την άσκηση της ποινικής δίωξης, για να πείσουν τον εισαγγελέα, να μην προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.