Αράχωβα: «Ροπή προς τη συγκάλυψη» στην υπόθεση του Όλιβερ καταγγέλλει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του

Αράχωβα: «Ροπή προς τη συγκάλυψη» στην υπόθεση του Όλιβερ καταγγέλλει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του

«Έχουμε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους οι Αρχές» τονίζει

Ένα βήμα πριν την παραίτηση βρίσκεται ο συνήγορος του κηδεμόνα του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε φρικτό θάνατο στην Αράχωβα, Αντώνιος Ζαπάντης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος ανακοίνωσε, πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραίτησή του από την υπόθεση, κατηγορώντας τις Αρχές για καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διαρροή της πραγματογνωμοσύνης και της δικογραφίας από τις Αρχές.

«Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχουν. Απόδειξη τούτου η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης την 21-12-2023 το βράδυ. Παραπονεθήκαμε με τη συνάδελφο στον Υφυπουργό και μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί αυτός που έκανε τη διαρροή», αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Ξεκάθαρη η ροπή προς τη συγκάλυψη»

«Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, που έχουμε καταθέσει ήδη στο Ανθρωποκτονιών δύο φορές. Την πρώτη φορά που επισκεφτήκαμε το Ανθρωποκτονιών, μας ανέφεραν, ότι απλά χρειάζονταν κάτι για να πιαστούν και να κάνουν έρευνα. Μετά, όταν ξαναεπισκεφτήκαμε το Ανθρωποκτονιών, μας είπαν ότι θέλουν έναν αυτόπτη μάρτυρα», είπε ο κ. Ζαπάντης μιλώντας στην εκπομπή Live News. «Ό, τι στοιχεία υπάρχουν, έχουν παραδοθεί στις Αρχές. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι όσα αιτήματα έχουμε κάνει, δεν έχουν απαντήσει σε κανένα, ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε η Αστυνομία. Έχουμε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και κάποια στιγμή πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους οι Αρχές» είπε.

Όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος στο MEGA «η Αστυνομία σφυρίζει αδιάφορα» και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν να έχουν οι δημοσιογράφοι πρόσβαση στη δικογραφία και όχι οι δικηγόροι της υπόθεσης». «Ο κ. Κατσαφάδος δεσμεύτηκε να βρει, ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Ουδέν. Πλέον, στα δικά μου μάτια είναι ξεκάθαρη η ροπή προς τη συγκάλυψη. Δυστυχώς, αναγκάζομαι να πιστέψω από τις συνθήκες και τα δεδομένα, ότι πρόκειται για συγκάλυψη», τόνισε ο δικηγόρος.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Αντώνιος Ζαπάντης αναφέρει:

«Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον. Είμαι ένα βήμα πριν την ηχηρή μου παραίτηση από την υπόθεση του Όλιβερ της Αράχοβας.

Ο λόγος; Ένας και απλός: οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ΔΕΝ την κάνουν. Από την αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και τη Δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχουν».

«Απόδειξη τούτου η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης την 21-12-2023 το βράδυ. Παραπονεθήκαμε με τη συνάδελφο στον Υφυπουργό και μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί αυτός που έκανε τη διαρροή (ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΕ). Κάνουμε αιτήματα στην Εισαγγελία, δεν απαντάνε ποτέ. Γίνεται διαρροή σοβαρού υλικού της δικογραφίας, ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ενημερώνουμε Εισαγγελία Λιβαδειάς και Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και δεν κάνουν τίποτα. Ενημερώνουμε Εισαγγελία Αρείου Πάγου (Αντιεισαγγελέα Υπηρεσίας) και η απάντηση που πήραμε ήταν: “ε, και τι να κάνουμε, 40 χρόνια γίνονται αυτά, που εγώ είμαι στους κόλπους της Δικαιοσύνης”».

«Ο εκφυλισμός του συστήματος για να καλυφθεί ποιος; Ο υπαίτιος ενός ακραία βάναυσου σοδομισμού; Γιατί; Επειδή σας το είπε ποιος;».