Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Καταγγελία-σοκ ότι αστυνομικοί άφησαν υπόπτους να εξαφανιστούν

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Καταγγελία-σοκ ότι αστυνομικοί άφησαν υπόπτους να εξαφανιστούν

Διμοιρίτης των ΜΑΤ αποκάλυψε το περιστατικό σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σε μια αποκάλυψη για μια καταγγελία «βόμβα» διμοιρίτη των ΜΑΤ, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί άφησαν υπόπτους να εξαφανιστούν από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης στου Ρέντη, προχώρησε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της εκπομπής, Αλέξανδρος Καλαφάτης, διμοιρίτης των ΜΑΤ κατήγγειλε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πως κάποιοι συνάδελφοί του αστυνομικοί, που δεν ανήκουν στα ΜΑΤ, άφησαν υπόπτους να φύγουν χωρίς έλεγχο από το σημείο της επίθεσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο διμοιρίτης των ΜΑΤ αναμένεται να καταθέσει στους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα, προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία. Παράλληλα αναμένεται να κληθούν και άλλοι συνάδελφοί του, κυρίως άνδρες των ΜΑΤ, που φέρεται να έχουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από την οποία έχασε τελικά τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Σχολιάζοντας την καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, ανέφερε πως οι αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ έχουν καταθέσει ήδη μία φορά στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και η δικογραφία θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη. «Αν όντως υπάρχει τέτοια κατάθεση από αστυνομικό φαντάζομαι πως θα το έχει καταθέσει στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, ώστε να έρθει και σε γνώση των εισαγγελικών αρχών», σημείωσε η ίδια.

Επίσης, υπάρχει άλλη μια πληροφορία, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία, υπήρξαν κάποιοι οπαδοί που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο του Ρέντη, οι οποίοι επιχείρησαν να φορέσουν συγκεκριμένες μπλούζες, για να μπορέσουν να βγουν από το γήπεδο, προσποιούμενοι ότι είναι μέλη αθλητικής αποστολής.