Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται με γρίπη και κορονοϊό ταυτόχρονα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας

Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται με γρίπη και κορονοϊό ταυτόχρονα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας

«Κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού έχει στείλει πολλούς ασθενείς στα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια

Το «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, με πολλούς συνανθρώπους μας να καταλήγουν ακόμη και σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας ή ΜΕΘ.

Στη Φθιώτιδας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, όχι μόνο δεν υπήρξε ημέρα χωρίς να υπάρχει ασθενής με covid-19 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά το τελευταίο 24ωρο νοηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας νεαρή γυναίκα, η οποία είχε την τεράστια ατυχία να νοσήσει συγχρόνως από γρίπη και κορονοϊό. Συνολικά στη γεμάτη από ασθενείς ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δύο άτομα που νοσούν με κορονοϊό. Ο δεύτερος ασθενής είναι επίσης από τη Λαμία ηλικίας 66 ετών. Επίσης, άλλα 18 άτομα νοσηλεύονται στην Κλινική Covid.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τις τελευταίες δύο εορταστικές εβδομάδες οι επισκέψεις σε ιδιωτικά και δημόσια ιατρεία έχουν υπερδιπλασιαστεί. Αυτό που έχει παρατηρηθεί όμως, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί με επίσημα στοιχεία, είναι ότι τα κρούσματα γρίπης ή άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι πολλά περισσότερα από αυτά του κορονοϊού. Ενδεικτικά, από την Κυριακή 17 έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την περιοχή της Φθιώτιδας, καταγράφουν 357 κρούσματα κορονοϊού σε 1.692 τεστ, που αντιστοιχούν σε θετικότητα άνω του 21%.

Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, η γρίπη που παρουσιάζεται στη συντριπτική πλειοψηφία ως τύπου Α, διαρκεί τουλάχιστον 4 ημέρες, συνήθως με υψηλό πυρετό, σε αντίθεση με την covid-19 που σε άτομα που την έχουν ξαναπεράσει, δεν τους κάνει πυρετό για περισσότερο από δύο 24ωρα.