Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος

Τι υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του - Τι κατέθεσαν η μητέρα του, η γιαγιά του και η σύντροφός του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τρίτης σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του, ενώ καυγάδιζαν στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, φέρεται, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, να ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν πάνω στον καυγά και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στον αδελφό του κάνοντας λόγο για ατύχημα. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι του «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή.

Στο πλευρό του βρέθηκαν από νωρίς το πρωί συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα, η γιαγιά και η σύντροφος του έδωσαν πολύωρες καταθέσεις ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Την ώρα της απολογίας του κατηγορούμενου τα μέλη της οικογενειας του έφυγαν από τα δικαστήρια, προκειμένου να βρεθούν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, όπου κηδεύτηκε ο 16χρονος, για να τον αποχαιρετήσουν.

Η μητέρα επέστρεψε στα δικαστήρια μετά την κηδεία του μικρότερου γιου της φανερά συντετριμμένη, προκειμένου να στηρίξει τον 18χρονο, για τον οποίο ζήτησε καταθέτοντας για περίπου 2 ώρες ενώπιον της ανακρίτριας να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Αφορμή για τον καυγά ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μια μπλούζα που ήθελε να πάρει μαζί του στο ταξίδι που θα πήγαινε στο εξωτερικό με τη σύντροφό του ο 18χρονος. Τα δυο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια . Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει σπασμένο χέρι, φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι και να επιτέθηκε στον μικρότερο αδελφό του. Μάλιστα , ο νεαρός εμφανίζεται να ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας του νάρθηκα που φορούσε στο χέρι δεν μπόρεσε να ελέγξει τη δύναμη του με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί τη σφοδρότητα του χτυπήματος που κατάφερε στον αδελφό του.

Ο 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός στις αρχές για την εμπλοκή του σε υπόθεση ληστείας, φέρεται να υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα, καθώς είχε δεχτεί επίθεση με μπουνιές από τον 16χρονο. Σύμφωνα με τη σύντροφο, τη γιαγιά και τη μητέρα του που ήταν στο σπίτι την ώρα του μοιραίου καυγά, όταν ο 18χρονος συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, έσπευσε να βοηθήσει τον αδελφό του φωνάζοντας «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε».

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την γειτονιά δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δυο αδέλφια καυγάδιζαν ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή και πάλι τα ρούχα.

Μαρία Ζαχαροπούλου