Πατροκτονία στα Καλύβια: «Σώσαμε μια ψυχή…» δηλώνει καθηγήτρια του 16χρονου δράστη

Πατροκτονία στα Καλύβια: «Σώσαμε μια ψυχή…» δηλώνει καθηγήτρια του 16χρονου δράστη

Η μαρτυρία-«κλειδί» μιας γυναίκας που είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 71χρονο όταν ήταν 11 ετών

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του την περασμένη Παρασκευή στα Καλύβια, στον οποίο η δικαιοσύνη έδωσε δεύτερη ευκαιρία και αποφάσισε να μην του στερήσει την προσωπική του ελευθερία.

Μία από τις καθηγήτριες του 16χρονου που απέστειλαν επιστολή στην ανακρίτρια, δήλωσε σύμφωνα με το MEGA: «Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου στηρίζουμε τον μαθητή μας, γιατί φαίνεται, ότι είναι ένα τραγικό θύμα μίας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Το σχολείο εκτός από ένας χώρος εκπαίδευσης, είναι μία "αγκαλιά" και ένα καταφύγιο για όποιον το χρειάζεται. Νομίζω ότι η σώσαμε μια ψυχή, με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια».

«Δεν στηρίξαμε οποιονδήποτε δράστη. Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας. Ήταν γενναία η απόφαση της Δικαιοσύνης, να τον αφήσει ελεύθερο. Είναι ένα τσακισμένο παιδί. Από μαρτυρίες μαθητών τις οποίες συνδύασα, έμαθα γι’ αυτή τη συγκυρία, καθώς ο ίδιος δεν μιλούσε. Αν το είχε κάνει, θα το είχαμε καταγγείλει. Τον έβλεπα που φορούσε μακριά ρούχα. Οι συμμαθητές και φίλοι του μου είπαν για τα σημάδια που έκρυβε με τα ρούχα» συνέχισε.

Η μαρτυρία – «κλειδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή Live News, μία νεαρή γυναίκα κατέθεσε στις Αρχές, πως σε μικρή ηλικία –περίπου 11 ετών– είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του 16χρονου. Την κακοποίηση αυτή, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος Ρία Τσοχαντάρη, ποτέ δεν την κατήγγειλε η γυναίκα και τώρα ένιωσε την ανάγκη να την καταθέσει επώνυμα και εγγράφως στις Αρχές.