Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: «Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα», ισχυρίζεται η μητέρα των παιδιών

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: «Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα», ισχυρίζεται η μητέρα των παιδιών

«Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Για μία μπλούζα τσακώθηκαν. Δεν είναι δολοφόνος», είπε για τον 18χρονο

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία για το φονικό καβγά μεταξύ δύο αδερφών στη Νέα Σμύρνη, ηλικίας 18 και 16 ετών, με αφορμή μια μπλούζα. Η μητέρα του 18χρονου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία από τον εισαγγελέα, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ατύχημα.

«Όλα όσα έχουν ακουστεί είναι ψευδείς κατηγορίες, κι αυτά με τις σιδηρογροθιές. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο μου κινδυνεύει με φυλακή. Ζητώ από την δικαιοσύνη να είναι επιεικής, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας», είπε αρχικά η μητέρα στην εκπομπή «Live News» του Mega και τόνισε:

«Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου και πάντα προλάβαινα. Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Για μία μπλούζα τσακώθηκαν. Τίποτα άλλο δεν συνέβη, όλα ήταν ένα ατύχημα, κανένας δεν είναι δολοφόνος».

Το χρονικό της αδελφοκτονίας

Γύρω στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης τα δύο αδέρφια άρχισαν να καυγαδίζουν για ένα ρούχο.

Εκείνη την ώρα στο σπίτι ήταν η μητέρα τους, η κοπέλα του 18χρονου και η γιαγιά τους η οποία προσπάθησε να τους χωρίσει.

Όπως η κατάσταση έγινε χειρότερη, και άρχισαν να χτυπιούνται με μπουνιές και κλωτσιές. Τότε ο 18χρονος πήγε στην κρεβατοκάμαρα και άρπαξε ένα ψαλίδι, και κινήθηκε προς τον αδερφό του, κυνηγώντας τον για να τον καρφώσει. Αυτός προσπάθησε να κρυφτεί και πήγε στο σαλόνι, κλείνοντας και την ενδιάμεση πόρτα.

Ο 18χρονος την άνοιξε, πήγε καταπάνω του και άρχισε να τον καρφώνει στο στήθος. Το παιδί βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος, και πλέον το κακό είχε συμβεί. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Αστυνομία πήγε στο σπίτι στις 20:45, όπου εντόπισε το ψαλίδι,  με κόκκινη και μαύρη λαβή, το οποίο είχε πάνω αίματα.