Αράχωβα: «Γελοίο» το πόρισμα για τον Όλιβερ

Αράχωβα: «Γελοίο» το πόρισμα για τον Όλιβερ

«Είναι πολύ πρόωρο και κατευθυνόμενο» - «Σκοπός είναι ειδικά εν μέσω εορτών να καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας»

«Γελοίο» χαρακτήρισε το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής, Νίκου Παπαϊωάννου, που ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου.

Η κ. Πουλτίδου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε, πως αμφισβητεί το πόρισμα. «Όλοι πιστεύουμε, ότι είναι πολύ πρόωρο και κατευθυνόμενο», διότι -όπως ισχυρίστηκε- σκοπός είναι ειδικά εν μέσω εορτών να «καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας». Η ίδια ενημέρωσε επίσης, ότι ήδη έχει καταθέσει, όσα στοιχεία και μαρτυρίες γνωρίζει, μεταξύ των οποίων και τα στοιχεία του ατόμου, που ο σύλλογος έχει υποδείξει ως δράστη της επίθεσης.

Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνώμονα

«Δεν προκύπτει ότι ο θάνατος του Όλιβερ στην Αράχωβα, προήλθε από ανθρώπινη κακοποίηση», αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλέστηκε το ΑΠΕ, το πόρισμα αναφέρει, ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί, παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου. Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. κατατέθηκε στο ΑΤ Διστόμου, που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.