Μαυροειδάκος για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού: Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι

Μαυροειδάκος για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού: Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι

«Να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση»

Για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, ο Στράτος Μαυροειδάκος, καθ’οδόν προς το Θριάσιο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο έτερος άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκε.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ το περιστατικό έγινε μετά από κλήση που έγινε για απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου στη Νίκαια.

«Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ακολούθησαν το ύποπτο όχημα και κατά το στάδιο της καταδίωξης φέρεται να υπήρξε ένας επικίνδυνος ελιγμός. Το ένα περιπολικό που ακολουθούσε προσπάθησε να τους αποφύγει και οι συνάδελφοί μου έχουν εκτραπεί» δήλωσε εκτιμώντας ότι είχαν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα.

«Η Πολιτεία είναι απούσα»

Όπως δήλωσε δεν γνωρίζει εάν έγινε εμβολισμός της μηχανής. «Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας. Προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» είπε εμφανώς αγανακτισμένος από την θλιβερή είδηση του θανάτου ενός νεαρού αστυνομικού.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει (ως ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση» σημείωσε.

Μιλώντας για τους Ρομά, που φαίνεται να εμπλέκονται σε αυτή την φονική καταδίωξη, ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε ότι «η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι και να τους σταματήσει γιατί δεν μπορούν να βρίσκουν συνέχεια τους ίδιους».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ένας εκ των δραστών της ληστείας που έχει συλληφθεί είναι «Ρομά από την περιοχή της Νίκαιας».