Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. λίστα με 50 άτομα

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. λίστα με 50 άτομα

Έρχονται νέες συλλήψεις - Σε δύσκολη θέση δύο άτομα που αρνούνται κάθε εμπλοκή, ωστόσο τα στοιχεία τους προδίδουν

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για τα επεισόδια την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμο του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ενώ ήδη οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του.

Την ώρα που ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης πήρε το δρόμο για τη φυλακή, μια σειρά από νέα στοιχεία έβαζαν τις έρευνες σε νέα τροχιά, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται κοντά σε νέες συλλήψεις. Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας φέρνουν σε δύσκολη θέση ακόμα δύο άτομα, που για την ώρα αρνούνται κάθε εμπλοκή στον τραυματισμό του αστυνομικού.

Αν και κατά τη διάρκεια της ομολογίας του ο 18χρονος είχε αναφέρει πως σημάδεψε τον αστυνομικό και τον είδε να γονατίζει, χθες ενώπιον της ανακρίτριας προσπάθησε να ανασκευάσει. «Δε στόχευσα προς τον αστυνομικό, αλλά ψηλά προς τον αέρα. Επειδή όμως, δεν ήξερα πώς λειτουργεί, όπως πήγα να κάνω τη διαδικασία, η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι και έφυγε προς τα κάτω στον δρόμο. Έπεσε στα δυο μέτρα μπροστά μου και μετά εξοστρακίστηκε και πήγε 30 μέτρα μακριά, που ήταν ο αστυνομικός. Εκείνη την ώρα είδα και άλλη φωτοβολίδα να πηγαίνει προς το μέρος του και για τον λόγο αυτόν, δεν είμαι σίγουρος, αν η φωτοβολίδα που έριξα εγώ τελικά, τον τραυμάτισε. Αυτή που έριξα εγώ, είχε πορτοκαλί χρώμα», ανέφερε στην απολογία του ο 18χρονος.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του 18χρονου δήλωσε: «Ανέφερε στην ανακρίτρια ότι το μόνο του μέλημα ο αστυνομικός να πάει καλύτερα στην υγεία του και ζητά συγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του». Ο 18χρονος που πλέον δηλώνει μετανιωμένος, ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

Νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας δικά του αποτυπώματα, αλλά και DNA, ενώ στα χέρια του ανιχνεύτηκε πυρίτιδα. Ευρήματα, που έρχονται σε πλήρη αντιθεση με τις καταθέσεις και τους ισχυρισμούς του, ότι την ώρα των επεισοδίων ο ίδιος δεν είχε βγει από το γήπεδο.

Στο κάδρο των ερευνών και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, καθώς οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του. Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε στα επεισόδια, αναφέροντας ότι εκείνη την ώρα ήταν σε εστιατόριο και τον έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας. «Δεν έχω καμία σχέση με τον τραυματισμό του αστυνομικού. Είχα πάει στο γήπεδο πριν την έναρξη των επεισοδίων, προκειμένου να μεταφέρω τα πανό, που θα έμπαιναν στις εξέδρες. Έφυγα πριν αρχίσουν τα επεισόδια» είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την επίθεση στου Ρέντη έχουν πλέον μπει στην τελική ευθεία και τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το Τμήμα Αθλητικής Βίας έχει στα χέρια του λίστα με 50 άτομα, τα οποία οι Αρχές θεωρούν, πως είχαν ενεργό ρόλο στα επεισόδια στου Ρέντη

Συγκεκριμένα, οι Αρχές έχουν ζητήσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την προτεραιότητα στις εξετάσεις που γίνονται από ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, σε όλα τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός. Σημειώνεται, πως μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν ανοίξει το κινητό τηλέφωνο του 18χρονου, καθώς αναμένεται το βούλευμα, που θα δώσει τη δυνατότητα να αναλύσουν τα δεδομένα που περιέχει.