Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια του 26χρονου μάνατζερ γνωστού τράπερ – Σφίγγει ο κλοιός για τον «καθοδηγητή»

Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Εντοπίστηκε πυρίτιδα και στα χέρια του 26χρονου μάνατζερ γνωστού τράπερ – Σφίγγει ο κλοιός για τον «καθοδηγητή»

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν ήταν μόνο ένας

Αρχίζει να συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των εμπλεκομένων στα επεισόδια που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας αποτυπώματα και DNA του 16χρονου αδερφού του καθ’ ομολογίαν δράστη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε κληθεί από τις Αρχές προκειμένου να εξεταστεί.

Όπως αποδείχθηκε λοιπόν, ο αδερφός του 18χρονου, κρατούσε τουλάχιστον μία από τις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα των επεισοδίων.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το τεστ πυρίτιδας που του έγινε, το οποίο βγήκε θετικό.Αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαριστεί είναι αφενός ο ακριβής ρόλος που είχε στα επεισόδια και αφετέρου αν η φωτοβολίδα η οποία χρησιμοποίησε είναι αυτή που τελικά τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό, αν και ο αδερφός του είχε παραδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν η δικιά του φωτοβολίδα αυτή που καρφώθηκε στο μηρό του 31χρονου.

Δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ή την φωτοβολίδα να την κρατούσαν τελικά μαζί τα δύο αδέρφια ή τα υπολείμματα του σωλήνα που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές (πάνω στα οποία βρέθηκε το DNA του 16χρονου) να μην προέρχονται από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ένας 26χρονος μάνατζερ τράπερ ο οποίος, κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια, εντούτοις οι Αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Ειδικότερα, μετά από σχετικό τεστ που έγινε, εντοπίστηκε στα χέρια του πυρίτιδα.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των δικαστικών αρχών και αξιολογούνται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια». Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν υπήρχε μόνο ένας «καθοδηγητής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.