Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης μετά την έκρηξη σε κτίριο που στεγάζονται γραφεία στον Πειραιά – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης μετά την έκρηξη σε κτίριο που στεγάζονται γραφεία στον Πειραιά – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Δείτε φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για τον πιθανό στόχο τους μετά την έκρηξη βόμβας, λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης(13/12) που τοποθετήθηκε στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία πολλών επιχειρήσεων στον Πειραιά.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που προκλήθηκαν ζημιές σε μεγάλη ακτίνα, ενώ αντικείμενα αλλά και σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες εκτοξεύτηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από το κτίριο. Η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων.

Σημειώνεται πως στο στόχαστρο των αγνώστων βομβιστών μπήκε κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται δικηγορικα γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά., ενώ στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα λιανεμπορίου.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο στο οποίο μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο εντόπισε βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίου με κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Σύμφωνα με την Τροχαία γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Φίλωνος και Μπουμπουλίνας.

Σημειώνεται πως στο ίδιο σημείο είχε γίνει έκρηξη και το 2020.

Οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαλυπτικές της καταστροφής: