Αιματηρά επεισόδια στους Ρέντη: «Πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά»

Αιματηρά επεισόδια στους Ρέντη: «Πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά»

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού δηλώνει πως ο γιος του έπεσε θύμα απειλών

Απειλές σε βάρος του γιου του προκειμένου να χρεωθεί την ευθύνη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, καταγγέλλει ο πατέρας του.

«Ο... πήγε και είπε, ότι αυτός το έκανε. Πώς το έκανε; Τον είδες; Ή βρηκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει; Έχω ακούσει, ότι τον απείλησαν. Ότι του είπαν "πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά"», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha ο πατέρας του 18χρονου. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψή του, καθώς ο ίδιος φέρεται να είπε σε δύο φίλους του επιστρέφοντας στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη»: «Έκανα μ..., πέταξα ναυτική φωτοβολίδα». Την ίδια ώρα και η μητέρα του 18χρονου δήλωσε, ότι «έχουν σωθεί οι μεγάλοι και έχουν μπλέξει οι μικροί». Όπως είπε, ο γιος της πέταξε τη φωτοβολίδα, αλλά κάποιοι τον έμπλεξαν.

«Με άφησαν γυμνό και με χτυπούσαν οι αστυνομικοί»

Την ίδια ώρα, εξετάζεται ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ στα επεισόδια. Η δικηγόρος του με δηλώσεις της στην εκπομπή Tlive κατήγγειλε ξυλοδαρμό του πελάτη της από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει η κ. Πούλιου «τον χτυπούσαν αστυνομικοί με πολιτικά». Μάλιστα, ο ίδιος ο μάνατζερ του τράπερ, μιλώντας στην εκπομπή, ανέφερε: «Μου έβαλαν κουκούλα, με πήγαν στη ΓΑΔΑ, με χτυπούσαν, αλλά δεν ήμουν στα επεισόδια».

Ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος υποστηρίζει, ότι οι αστυνομικοί τον κρατούσαν για περισσότερες από 12 ώρες, καταγγέλλει βασανιστήρια και ξυλοδαρμό του ενώ ο αστυνομικός συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας, με δηλώσεις του στην εκπομπή λέει: «Υπάρχουν βίντεο, που δείχνουν τον μάνατζερ γνωστού τράπερ να μπαίνει και να βγαίνει από τη ΓΑΔΑ χαμογελαστός».

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ εμφανίστηκε δύο φορές για κατάθεση στη ΓΑΔΑ, μία το μεσημέρι του Σαββάτου και μία την Κυριακή. Ο ίδιος όμως ο μάνατζερ του τράπερ υποστηρίζει: «Με άρπαξαν αστυνομικοί με πολιτικά». Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου «κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί, όταν μου έβαλαν χειροπέδες». Μάλιστα, ο ίδιος προσθέτει: «Με άφησαν γυμνό και με χτυπούσαν, μου έδωσαν μια σταγόνα νερό να πιω».