Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό

Δείτε φωτογραφίες του News

Στα δικαστήρια Πειραιά μετέβη το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Ο 18χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στις 11:00.

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει δώσει ήδη μία κατάθεση και έχει ισχυριστεί ότι πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά και δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Τόνισε επίσης ότι την ώρα που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό εναντίον του αστυνομικού είχε εκτοξευθεί και δεύτερη φωτοβολίδα χωρίς ωστόσο ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα είναι αυτή που τραυμάτισε το 30χρονο αστυνομικό. Ο κ. Λύτρας είπε ότι τον 18χρονο και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος