Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στο Ρέντη: Συμμετέχει και η ΕΥΠ στις έρευνες της αστυνομίας για τον δράστη

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού στο Ρέντη: Συμμετέχει και η ΕΥΠ στις έρευνες της αστυνομίας για τον δράστη

Οι Αρχές επικεντρώνονται σε 40 άτομα από τους συνολικά 424 προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε έξω από το κλειστό του Ρέντη και ενώ μέσα γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και χτύπησε τον άνδρα τβν ΜΑΤ στο μηρό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι Αρχές επικεντρώνονται στα 40 άτομα από τους συνολικά 424 προσαχθέντες. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά, επεισόδια, σωματικές βλάβες αλλά και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα, επτά άτομα μεταξύ των οποίων και σεσεισμένα αρνήθηκαν μετά την προσαγωγή τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA αλλά και δείγμα προκειμένου να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδα που θα τους συνδέει με το πιστόλι που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα προς τον 31χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές θα προσπαθήσουν με τα δείγματα που έχουν στην κατοχή τους να συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους χώρους του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι δράστες να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Υπενθυμίζεται ότι από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι όλοι, χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη.

Στη διυπουτργική μετείχε και ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής, γεγονός που αποτυπώνει τις προεκτάσεις του θέματος, αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.