Πώς δύο απατεώνες απέσπασαν 530.000 ευρώ από δύο επιχειρηματίες στην Κοζάνη

Πώς δύο απατεώνες απέσπασαν 530.000 ευρώ από δύο επιχειρηματίες στην Κοζάνη

Συνελήφθησαν από την αστυνομία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη 50χρονου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης για απόπειρα απάτης και απάτη κατ’ εξακολούθηση, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο επιχειρηματιών (πατέρας 65 ετών – γιος 33 ετών), στην περιοχή της Κοζάνης.

Προηγήθηκε καταγγελία των δύο επιχειρηματιών σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από 30-03-2022 έως 30-09-2023, ο προαναφερόμενος, μαζί με άγνωστο, μέχρι στιγμής συνεργό του, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως υπάλληλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, τους απέσπασε τμηματικά μεγάλο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα πληρωμής παραβόλων και της έκδοσης σχετικών αδειών που αφορούν σε επιχειρηματικά τους εγχειρήματα.

Συγκεκριμένα, απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 528.761 ευρώ το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, προοριζόταν να καταβληθεί στον έτερο συνεργό με τον οποίο ο 65χρονος είχε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, ετέδωσε η ΕΡΤ.

Απογευματινές ώρες της 07-12-2023, πραγματοποιήθηκε νέα τηλεφωνική επικοινωνία του 65χρονου με το συνεργό του συλληφθέντα, ο οποίος ζήτησε επιπλέον καταβολή χρηματικού ποσού, που θα καταβαλλόταν στον 50χρονο, για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλων σχετικά με επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού, τις πρωινές ώρες χθες (08-12-2023), στην Κοζάνη, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 50χρονος, ο οποίος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Κατασχέθηκε επίσης κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό που απέσπασε επί τόπου από τον 65χρονο παθόντα, το οποίο και αποδόθηκε άμεσα.