Ελεύθεροι αφέθηκαν 100 από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη

Ελεύθεροι αφέθηκαν 100 από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη

Νέες προσαγωγές ατόμων - Η Αστυνομία εκτιμά ότι φωτοβολίδες έριχναν τουλάχιστον τρία άτομα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 100από τους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από νωρίς το απόγευμα γίνονται νέες προσαγωγές οπαδών, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες, ωστε να συλλάβουν τον δράστη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η Αστυνομία εκτιμά ότι αυτοί που πετούσαν φωτοβολίδες είναι τουλάχιστον τρία άτομα. Έτσι λαμβάνονται αποτυπώματα, μήπως ταυτιστούν με κάποια υπολείμματα του όπλου που κρατούσαν οι δράστες.

Θεωρείται πιθανό, να ασκηθεί δίωξη και στους τρεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση να διαπιστωθεί, ποιος από τους τρεις πέτυχε στον αστυνομικό. Μάλιστα μπορεί και ο δράστης ο ίδιος να μην γνωρίζει, ότι πέτυχε τον αστυνομικό. Η διαδικασία ανίχνευσης υπολειμμάτων πυροβολισμού έχει ολοκληρωθεί. Η λήψη έγινε με ειδικό δειγματολήπτη και από τα 424 άτομα κι έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όμως εδώ παρουσιάζεται ένα μεγάλο ζήτημα. Η διαδικασία ελέγχου στα εργαστήρια έχει διάρκεια 10 ωρών για κάθε δείγμα.

Συνεπώς η έρευνα της αστυνομίας εστιάζεται στις πληροφορίες, προκειμένου να βρει άτομα από τους προσαχθέντες, που γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί κι έτσι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπόπτων.