Επεισόδια στου Ρέντη με τραυματισμένο αστυνομικό: «Περιμέναμε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών

Επεισόδια στου Ρέντη με τραυματισμένο αστυνομικό: «Περιμέναμε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ένας εργαζόμενος, ο οποίος πήγε να κάνει τη δουλειά του, δέχθηκε μια δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, με τις ευχές να επανέλθει γρήγορα ο άτυχος αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

«Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους, μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν» τόνισε, υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αριθμό προσαγωγών, ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί από την ίδια στιγμή, με την ελπίδα «να βρεθεί ο δράστης αυτής της εγκληματικής ενέργειας».

«Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, σημειώνοντας τη συνήθη τακτική αυτών που συμμετέχουν ή προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια και τονίζοντας πως «το να ρίξεις ευθεία βολή δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού, είναι για να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».

 

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια, τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την υγεία του αστυνομικού, ενώ πρόσθεσε και τη ζωτικής σημασίας βοήθεια των συναδέλφων του αστυνομικού, που τον βοήθησαν τη στιγμή της επίθεσης και που με τις γνώσεις τους προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς.

«Η Πολιτεία κωφεύει, δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν θεσμοθετείται» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Χούλιγκαν πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων»

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στις εξέδρες του γηπέδου, όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 (424 συγκεκριμένα) προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

«Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες», σημειώνει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πέτρου Ράλλη, καθώς συγγενείς των εκατοντάδων προσαχθέντων έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αλλοδαπών.