Δολοφονία 43χρονης στη Σαλαμίνα: Ο δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βια

Δολοφονία 43χρονης στη Σαλαμίνα: Ο δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βια

Είχε καταδικαστεί ερήμην το 2013, αλλά δεν συνελήφθη ποτέ, γιατί κυκλοφορούσε με δύο ταυτότητες με διαφορετικά στοιχεία

Νέα στοιχεία για το παραβατικό παρελθόν του 71χρονου δολοφόνου της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας είχε καταδικαστεί ερήμην το 2013 για ενδοοικογενειακή βία, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος, με την δολοφονία της Γεωργίας που ομολόγησε, να αναγκάζει τους αστυνομικούς να ψάξουν τον φάκελό του και να διαπιστώσουν, όλα όσα έκανε στο πέρασμα των χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1972 άλλαξε το μουσουλμανικό του επίθετο και απέκτησε για πρώτη φορά ελληνικό. Το 1983 ζήτησε να το αλλάξει και να πάρει το επίθετο Παττακός, ενός εκ των πρωτεργατών της Χούντας που βρισκόταν εκείνη την εποχή στη φυλακή για την δράση του.

Ωστόσο, δεν έδωσε πίσω την παλιά του ταυτότητα και έτσι από το 1983 μέχρι το 2009 κυκλοφορούσε με δύο ταυτότητες, κάτι που έκανε ξανά το 2009, όταν δήλωσε την απώλεια της μίας και του εκδόθηκε καινούργια. Το 2013 μετά από καταγγελία της τότε συντρόφου του, καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία και απειλή σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Ωστόσο, άγνωστο πώς, δικάστηκε με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης ταυτότητας και όχι αυτής που είχε εκδόσει το 2009, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς ακόμη κι αν είχε πέσει σε αστυνομικό έλεγχο, από τα στοιχεία ταυτότητας που είχε στην κατοχή του προέκυπτε, ότι είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Το 2016 γνώρισε την άτυχη Γεωργία και αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στη Σαλαμίνα. Όταν, όπως είπε στους αστυνομικούς, διαπίστωσε ότι τον απατούσε, αποφάσισε να την σκοτώσει. Οι μαρτυρίες ορισμένων για άγριους καυγάδες, που έβλεπαν και άκουγαν, χωρίς όμως να ενημερώσουν την Αστυνομία, μετατρέπουν κατά διαστήματα την θλίψη της οικογένειας σε οργή.