Θάνατος 92χρονης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο: Πώς έδωσαν το μοιραίο μπουκάλι στην άτυχη ηλικιωμένη

Θάνατος 92χρονης που ήπιε καθαριστικό σε γηροκομείο: Πώς έδωσαν το μοιραίο μπουκάλι στην άτυχη ηλικιωμένη

Σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος 92χρονης σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Η γυναίκα έφυγε από τη ζωή λίγο αφότου ήπιε αντί για νερό καθαριστικό.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (7/12) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή έπασχε από άνοια και έτσι ήταν δύσκολο να αντιληφθεί ότι έπινε καθαριστικό αντί για νερό.

Για την εν λόγω υπόθεση έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η υπεύθυνη της βάρδιας και η νοσηλεύτρια που έδωσε το μπουκαλάκι στην ηλικιωμένη.

Από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις.

Ανάμεσα στα μπουκάλια του νερού φέρεται να υπήρχε και ένα το οποίο αντί για καθαρό νερό περιείχε καθαριστικό. Υπάλληλος φέρεται να το πήρε κατά λάθος και να το έδωσε στην άτυχη γιαγιά για να πιει με μοιραίο αποτέλεσμα για τη ζωή της.