Κατασχέθηκαν στην Θεσσαλονίκη πάνω από τρεις τόνοι λαθραίων καπνικών προϊόντων για ναργιλέδες

Κατασχέθηκαν στην Θεσσαλονίκη πάνω από τρεις τόνοι λαθραίων καπνικών προϊόντων για ναργιλέδες

Δείτε βίντεο

Μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού για ναργιλέδες εμπορεύονταν 35χρονος ημεδαπός και 52χρονος Σύριος, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε αποθήκη που διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης στην περιοχή των Μετεώρων, συνελήφθησαν ο 35χρονος και ο 52χρονος ενώ επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευασιών καπνού για ναργιλέδες, διαφόρων τύπων και χωρητικότητας, καθώς και πακέτα τσιγάρων, η ποσότητα των οποίων ανέρχεται συνολικά στους 3 τόνους και 122 κιλά, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πρόκειται για καπνό τούρκικης προέλευσης, τον οποίο προμηθεύονταν μέσω Βουλγαρίας τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, και στη συνέχεια τα διένειμαν σε καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για συμμορία και λαθρεμπορία από κοινού και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ειδικό ανακριτή. Παραμένουν υπό κράτηση.