Στη φυλακή ο τράπερ για τις ληστείες των ΑΤΜ

Στη φυλακή ο τράπερ για τις ληστείες των ΑΤΜ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο συνεργοί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας ο 28χρονος τράπερ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις ληστείες των ΑΤΜ, ενώ το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους και οι δυο συγκατηγορούμενοι του στην ίδια υπόθεση.

Ο νεαρός μαζί με τους συγκατηγορούμενους του αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή που αφορά σε καταδίωξη στο Αίγιο μετά από ληστεία σε ΑΤΜ στην οποία φέρονται να εμπλέκονται. Σύμφωνα με τις αρχές το κύκλωμα δρούσε με… επαγγελματικά πρότυπα ήταν δομημένο και διάλεγε με προσοχή τους στόχους του που ήταν κυρίως ΑΤΜ παλαιού τύπου τα οποία δεν διαθέτουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αρχές οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι στις επιθέσεις τους έχουν καταγραφεί να φορούν άσπρες στολές, προτιμούσαν ΑΤΜ σε απομακρυσμένες περιοχές γιατί είχαν μεγαλύτερα ποσά στις κασετίνες τους αλλά και περισσότερο χρόνο για να διαφύγουν καθώς η αστυνομία καθυστερούσε. Οι τρεις κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να καρπώθηκαν από τις ληστείες περισσότερα από 700.000 ευρώ σε τουλάχιστον 8 ληστείες, φαίνεται πως διαβιούσαν πολυτελώς ξοδεύοντας τα χρήματα από τις ληστείες στο καζίνο αλλά και στη δημιουργία βιντεοκλίπ. Μάλιστα, εντοπίστηκαν βίντεο όπου ο κατηγορούμενος τράπερ εμφανίζεται να κρατά δεσμίδες με χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονταν από ληστείες.

Ο νεαρός τράπερ, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για ληστείες με παρόμοια μέθοδο αλλά τον περασμένο Ιανουάριο αποφυλακίστηκε λόγω λήξης του 18μηνου ενώ η δίκη του εκκρεμεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος τράπερ αποδέχεται μέρος των κατηγοριών αλλά όχι το σύνολο που του αποδίδεται. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αποδέχεται μόνο την εμπλοκή του σε «χτύπημα» στην Ερμιόνη που οδήγησε στην σύλληψη του ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην συμπλοκή με πυροβολισμούς στο Αίγιο.

Μάλιστα, φέρεται να επικαλείται άλλοθι στην προσπάθεια του να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται σε συγκεκριμένη ενέργεια επιμένοντας πως βρισκόταν σε άλλη περιοχή. Ο κατηγορούμενος , σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι από συνομιλία του στο messenger με το γιο του προκύπτει πως ήταν στο σπίτι του στον Πειραιά και ότι δεν υπήρξε στίγμα του κινητού του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του και συνέχισε λέγοντας: «Εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία όπως και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία, ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν».

Μαρία Ζαχαροπούλου