Συνελήφθη 42χρονος που λήστεψε φαρμακείο με πιστόλι replica

Συνελήφθη 42χρονος που λήστεψε φαρμακείο με πιστόλι replica

Άμεσα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Με χειροπέδες κατέληξε ένας 42χρονος, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (5/12) πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο επί της οδού Βουρδούμπα στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών που πραγματοποιούσαν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τον δράση στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Γούσιου, τον ακινητοποίησαν για έλεγχο –καθώς ταίριαζε με την περιγραφή που είχαν λάβει από το κέντρο της Άμεσης Δράσης- και όταν διαπίστωσαν πως είχε πάνω του μερικές εκατοντάδες ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους, τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων. Ο 42χρονος όταν αντιλήφθηκε πως πλέον δεν μπορούσε να ξεφύγει, ομολόγησε ότι είχε πετάξει σε κοντινό σημείο από το φαρμακείο που λήστεψε ένα πιστόλι τύπου replica που είχε χρησιμοποιήσει για να απειλήσει την υπάλληλο.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών εντόπισαν και το όπλο, ενώ από το Τ.Α. Πατησίων επικοινώνησαν με την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου η οποία αναγνώρισε τον δράστη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.