«Θα αποδεχθώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει» λέει ο τράπερ που κατηγορείται για ανατινάξεις και κλοπές ΑΤΜ

«Θα αποδεχθώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει» λέει ο τράπερ που κατηγορείται για ανατινάξεις και κλοπές ΑΤΜ

Νέες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης της σπείρας - Ο 28χρονος και οι δύο συνεργοί του θα περάσουν αύριο το κατώφλι του ανακριτή

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο τράπερ Don Leon,ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του κυκλώματος με την ανατίναξη των ΑΤΜ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στην εκπομπή Live News, ανέφερε: «Θα είμαι κι αυτή την φορά ειλικρινής, όταν βρεθώ ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα αποδεχθώ, ό,τι πραγματικά έχω κάνει, γιατί έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να τα πληρώνω. Ζητώ ειλικρινά μια μεγάλη συγνώμη από όσους έχω απογοητεύσει με την εκ νέου εμπλοκή μου. Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με την μουσική μου και να αποτελούν πρότυπο για κανένα. Είμαι 28 ετών κι από μικρός δούλευα, για να βγάζω πέρα τις υποχρεώσεις. Από τα 18 μου έγινα πατέρας. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν».

Νέες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης της σπείρας

Η τριμελής σπείρα των ληστών έψαχναν να βρουν ΑΤΜ εκτός Αττικής μέσω ίντερνετ. Πήγαιναν πάντα με αυτοκίνητα που έκλεβαν νωρίτερα και ύστερα τα έκαιγαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
Αυτά φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο τράπερ. Ομολογεί πως συμμετείχε στις ανατινάξεις των ΑΤΜ, αλλά λέει, πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. «Ποτέ δεν έπαιρνα μαζί όπλο, γιατί δεν ήθελα να πειράξω κάποιον. Εγώ ήμουν πάντα ο οδηγός των οχημάτων, κάποιες φορές είμαι το άτομο, που βάζει τα εκρηκτικά, αλλά όχι πάντα εγώ».

Οι συγκεκριμένες κινήσεις και οι ρόλοι που είχαν μοιράσει, φαίνεται να τους πρόδωσαν. Ο άνδρας με τα αρχικά Κ.Μ. ήταν εκείνος που οδηγούσε τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Είχε τον πιο ενεργό ρόλο. Φορούσε συνήθως φακό στο κεφάλι και έβαφε με σπρέι την κάμερα ασφαλείας των ΑΤΜ. Ο άνδρας που ομολόγησε, ισχυρίζεται ότι πήγαιναν τρία άτομα μαζί. Ο συνοδηγός του είχε ρόλο υποστηρικτικό σε κάθε του κίνηση και ο τρίτος έκανε τον τσιλιαδόρο. Φορούσαν πάντα ολόσωμες λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλα και από μέσα full face που κάλυπτε το πρόσωπό τους.

Όπως λέει, πέρα από τα χρήματα σκεφτόταν πως δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό. «Σε κάποιες περιπτώσεις τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα καίγαμε, εκτός από ένα που ρίξαμε με τον πυροσβεστήρα αφρό. Αυτό έγινε, επειδή κοίταξα το ασφαλιστήριο του αμαξιού και είδα ότι δεν έχει ασφάλεια κλοπής. Οπότε, αν το έβρισκε μετά, τουλάχιστον θα το έπαιρνε πίσω και θα το χρησιμοποιούσε κανονικά ο ιδιοκτήτης του. Αφού το έκλεβα, που το έκλεβα, να μην του προκαλέσω κι άλλο κακό».

Οι «πρόβες»

Η πρώτη τους απόπειρα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν, ήταν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου στα Σελιανίτικα Αχαΐας. Δύο μέρες μετά στο Βασιλικό της Εύβοιας και την επόμενη μέρα στα Χάνια Ευβοίας. Τέλη Σεπτεμβρίου δοκίμασαν να ανατινάξουν ΑΤΜ στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, αλλά ούτε από εκεί κατάφερναν να πάρουν λεφτά.

Πρώτη φορά που κατάφεραν να πάρουν χρήματα οι τρεις τους από ΑΤΜ, ήταν τον Οκτώβριο στο Πεταλίδι Μεσσηνίας (200.000 ευρώ). Ακολούθησε μία απόπειρα στην Ανδραβίδα και έπειτα στο Λούρο Πρέβεζας και στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Τελευταίο τους χτύπημα ήταν στην Ερμιόνη Αργολίδας. «Πήγαμε με ένα κλεμμένο αγροτικό στο ΑΤΜ στην Ερμιόνη Αργολίδας όπου κόψαμε με τροχό πίσω μέρος και μετά με εκρηκτικά το ανοίξαμε. Πήραμε τα λεφτά και αφού παρατήσαμε το αυτοκίνητο στο βουνό, μείναμε για ώρες εκεί και γύρω στις 11:00 το πρωί επιστρέψαμε πίσω. Φθάσαμε στο σπίτι μου και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί. Εκεί στο βουνό χωρίσαμε τα λεφτά σε ξεχωριστούς σάκους», περιέγραψε ο Κ.Μ.

Οι διάλογοι της συμμορίας – Πού αναζητούσε τα εκρηκτικά

Μετά τη σύλληψή τους οι Αρχές κατάφεραν να συλλέξουν τις συνομιλίες των μελών της συμμορίας. Σε αυτές ο τράπερ μιλά με έναν συνεργό του (σ.σ τον 26χρονο φερόμενο ως οδηγό της σπείρας) και συζητούν για το από πού θα μπορούσαν να προμηθευτούν τα εκρηκτικά, που θα χρησιμοποιούσαν για την ανατίναξη των ΑΤΜ.

Ο διάλογος

26χρονος: Ρε, ο πυροκροτητής πρέπει να είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

Τράπερ: Δεν θέλει να σου δώσει κανένας. Εγώ έχω, δεν σου δίνω.

26χρονος: Οι ψαράδες δεν τα έχουν αυτά;

Τράπερ: Ναι, ρε, οι ψαράδες, αυτοί που δουλεύουν στα νταμάρια πάνω στα βουνά.

26χρονος: Στα λατομεία αυτά δεν τα έχουν; Δεν μπορούμε να πάμε σε ένα λατομείο και να πάρουμε;

Τράπερ: Πώς;

26χρονος: Να μπούμε σε ένα λατομείο να πάρουμε.

Τράπερ: Τι νομίζεις θα υπάρχουν χύμα; Θα τα έχουν σε αποθήκη.

Το βαρύ κατηγορητήριο του τράπερ

Ο τράπερ που αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2023, γιατί παρήλθε το 18μηνο κράτησής του, φέρεται να συνέχισε τα ίδια… και χειρότερα. Στην απολογία του το 2021 ο Don Leon ισχυριζόταν: «Δεν είμαι κακός άνθρωπος, δεν θα πείραζα ποτέ κανέναν. Σε όποιες εκρήξεις ήμουν, πάντα προστάτευα τα άτομα, τους φύλακες που μπορεί να ήταν εκεί και τους έλεγα, ότι θα γίνει έκρηξη για να τρέξουν μακριά».

Μόλις βγήκε από τη φυλακή, σε βίντεό του στο YouTube έλεγε ότι: «Όταν θα σου προτείνουν εύκολο χρήμα, δεν θα πεις όχι, υπάρχει μεγάλη αδρεναλίνη». Σήμερα έχει σε βάρος του τον μισό κώδικα ποινικό κώδικα. Κατηγορείται ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά από ληστεία σε ΑΤΜ στο Αίγιο μεταξύ πολλών ακόμα. Αύριο και τα τρία μέλη της σπείρας περνάνε από ανακριτή για να απολογηθούν.