Αγανακτισμένος ο πατέρας του 16χρονου που σκοτώθηκε μετά από καταδίωξη στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης: «Ο πόνος δε σβήνει»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του 16χρονου που σκοτώθηκε μετά από καταδίωξη στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης: «Ο πόνος δε σβήνει»

«Ζητάμε μόνο δικαιοσύνη», φωνάζει ο γονιός του Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού πριν από έναν χρόνο

Απαρηγόρητος είναι ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη έναν χρόνο μετά την θανατηφόρα καταδίωξη του ανήλικου γιου του από την αστυνομία. Ο Παύλος Φραγκούλης κρατάει σφιγκτά την κόρη του παιδιού του και ετοιμάζεται να επισκεφθεί το μνήμα του, καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μοιραία καταδίωξη. «Τη βαφτίσαμε Ευγενία» θα πει στην κάμερα του ThessToday o κ. Παύλος και μετά από λίγο θα ξεσπάσει σε λυγμούς εξηγώντας πως το μικρό κοριτσάκι έχασε τον πατέρα του για 20 ευρώ πετρέλαιο.

«Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτόν το μήνα να έχουμε νεότερα γιατί πέρασε ένας χρόνος από τη μέρα που πέθανε ο Κώστας. Να δικαιωθεί η ψυχή του γιου μου. Ο πόνος δεν σβήνει για το χαμό του Κώστα. Από χθες το βράδυ νομίζω πως ζούμε ξανά τον εφιάλτη που ζήσαμε πέρυσι. Δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε. Μας λείπει πολύ» περιγράφει χαρακτηριστικά ο Παύλος Φραγκούλης.

Οι ζωές των μελών της οικογένειας Φραγκούλη μοιάζουν να «πάγωσαν» από τη στιγμή που έμαθαν πως ο 16χρονος τότε Κώστας κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Οι μέρες που ακολούθησαν σημαδεύτηκαν από εκτεταμένα επεισόδια τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ολόκληρη την επικράτεια. Ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον Κώστα βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Η πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο ήταν ο κατηγορούμενος να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εκτελώντας παρανόμως πυροβολισμό εξουδετέρωσης.

«Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να σκοτώνουν 17χρονα. Πρώτα ο Σαμπάνης, μετά ο Κώστας τώρα ο Μιχαλόπουλος. Απευθύνω έκκληση στη δικαιοσύνη να ελέγξει με κάποιο τρόπο τους αστυνομικούς. Να μη βγάζουν όπλο σε μικρά παιδιά απλά επειδή και μόνο δεν σταμάτησαν σε έναν έλεγχο. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για συλλάβεις κάποιον που παρανόμησε», θα πει καταλήγοντας ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη.