Ναυάγιο στη Λέσβο: Νέες αποκαλύψεις για το… ύποπτο φορτίο του «Raptor»

Ναυάγιο στη Λέσβο: Νέες αποκαλύψεις για το… ύποπτο φορτίο του «Raptor»

Με ποια εταιρεία συνδέουν το πλοίο με τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι λιμενικοί

Παραμένουν αγνοούμενοι οι 12 από τους 14 ναυτικούς του φορτηγού πλοίου «Raptor», το οποίο ναυάγησε στα ανοικτά της Λέσβου. Ωστόσο, στο προσκήνιο ήρθαν νέες αποκαλύψεις για το... ύποπτο φορτίο του πλοίου, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Mega.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δημοσιογράφος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος,, οι αξιωματικοί του Λιμενικού έχουν στη διάθεσή τους ενημερωτικά έγγραφα τα οποία θα φέρουν αποκαλύψεις για το φορτίο του πλοίου.

Τα έγγραφα αυτά συνδέουν το Raptor με μία εταιρεία που έχει έδρα στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, η οποία παρέδιδε προσωπικό για το πλοίο.

Επίσης, το 2004 και το 2005 η εταιρεία αυτή έχει συνδεθεί με άλλα πλοία, τα οποία μετέφεραν χασίς, μεγάλο αριθμό μεταναστών, σφαίρες από την Τουρκία προς την Λιβύη και μεγάλο φορτίο οπλισμού από την Ουκρανία προς τη Μέση Ανατολή.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού τονίζουν πως έχουν σαφείς ενδείξεις στα χέρια τους πως πρόκειται για πλοίο – φάντασμα και επισημαίνουν πως είναι πολύ πιθανό, παρά το ότι το Raptor βρίσκεται βυθισμένο σε μεγάλο βάθος, να επιχειρηθεί να ερευνηθεί το φορτίο του.

Ακόμη, σημειώνουν πως πρόκειται για μία μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη και θα απασχολήσει την επικαιρότητα το προσεχές διάστημα.