Εξιτήριο πήρε ο μοναδικός επιζώντας του ναυαγίου στη Λέσβο

Εξιτήριο πήρε ο μοναδικός επιζώντας του ναυαγίου στη Λέσβο

Επιστρέφει στην Αίγυπτο όπου τον περιμένει ο πατέρας του - Εξακολουθούν να αγνοούνται 12 ναυτικοί

Στην πατρίδα του επιστρέφει σήμερα ο 27χρονος μοναδικός επιζώντας του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Raptor, το οποίο βυθίστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 4,5 μίλια δυτικά της Λέσβου, παρασέρνοντας στον θάνατο 13 ναυτικούς.

Ο 27χρονος ναυτικός πήρε σήμερα το μεσημέρι εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αθήνα και από κει στην Αίγυπτο. Στη Μυτιλήνη ο εκπρόσωπος που έχει ορίσει η ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου, φρόντισε για την έκδοση του διαβατηρίου και της βίζας για να μπορέσει να ταξιδέψει, ενώ Αιγύπτιοι ψαράδες που ζουν και εργάζονται στη Μυτιλήνη, τον βοήθησαν στη μετάφραση, αλλά και να βγει από το νοσοκομείο.

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Νησί» ο εκπρόσωπος του ναυτικού πρακτορείου, που εκπροσωπεί την ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το πλήρωμα του πλοίου είπε αρχικά ότι «στάθηκε τυχερός πραγματικά, για το ότι επέζησε». Ωστόσο μέσα στην τραγωδία ο 27χρονος ήρθε στην πολλή δυσάρεστη θέση να αναγνωρίσει τη σορό του συμπατριώτη του, τη μοναδική που έχει βρεθεί από το ναυάγιο, το βράδυ της Κυριακής. «Νοσηλεύτηκε από την Κυριακή στο Βοστάνειο με την υγεία του να βελτιώνεται πάρα πολύ. Οι γιατροί του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, εξάλλου που ήταν καλές. Γι’ αυτό και οι πνευμονολόγοι του έδωσαν εξιτήριο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού πρακτορείου.

Ο 27χρονος αναμένεται να ταξιδέψει από Μυτιλήνη για Αθήνα και τα μεσάνυχτα από Αθήνα για Κάιρο, όπου τον περιμένει ο πατέρας του.