Αποφυλακίστηκε πρόωρα και την επόμενη ημέρα έκλεψε 40.000 ευρώ

Αποφυλακίστηκε πρόωρα και την επόμενη ημέρα έκλεψε 40.000 ευρώ

Ο 24χρονος Αλγερινός επέστρεψε στη φυλακή ενώ ο 18χρονος Μαροκινός συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Μάστιγα έχουν γίνει τα περιστατικά με παραβατικούς αλλοδαπούς, οι οποίοι αποφυλακίζονται πρόωρα εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για την αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα, παραβιάζουν τους όρους της αποφυλάκισή τους και συνεχίζουν την παραβατική συμπεριφορά απτόητοι.

Μία τέτοια περίπτωση κλήθηκαν να χειριστούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες, όπως αναφέρει το thestival.gr. Συγκεκριμένα, το πρωί της 23ης Νοεμβρίου δύο άτομα άρπαξαν από ξεκλείδωτο φορτηγάκι ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε 40.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαριλάου Αναλήψεως ανέλαβαν δράση. Με τη βοήθεια των αστυνομικών της Σήμανσης και αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν του δράστες, έναν 24χρονο Αλγερινό και έναν 18χρονο Μαροκινό.

Με έκπληξη οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι ο 24χρονος Αλγερινός αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Νιγρίτας την προηγούμενη ημέρα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 22 Μαΐου του 2024. Όταν αποφυλακίστηκε, του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της διαμονής σε δηλωθείσα διεύθυνση. Βέβαια, όταν οι αστυνομικοί τον έψαξαν στο διαμέρισμα που είχε δηλώσει, δεν τον βρήκαν, καθώς προτίμησε να μείνει σε ξενοδοχείο, παραβιάζοντας τον έναν από τους δύο όρους που του επιβλήθηκαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου Αναλήψεως εξέδωσε σήμα αναζήτησης του 24χρονου και του 18χρονου συνεργού του. Το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εντόπισαν τον 24χρονο στο κέντρο της πόλης και τον συνέλαβαν. Λίγη ώρα αργότερα πέρασαν χειροπέδες στον 18χρονο συνεργό του. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 1.000 ευρώ από τις 40.000 που έκλεψαν. Στο κινητό του 18χρονου βρέθηκαν βίντεο με τα κλοπιμαία. Τα συγκεκριμένα βίντεο, στα οποία επιδείκνυαν τα χρήματα που είχαν κλέψει, τα δημοσίευσαν στο Tik Tok.

Μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, ο προσφάτως αποφυλακισθείς επέστρεψε στη φυλακή, ενώ ο συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15η του μήνα.