Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί για απάτη με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη 66χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί για απάτη με όφελος πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις αρχές κατ' επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Γέρακα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερων αναζητήσεων ένας 66χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 5 ετών για το αδίκημα της συνέργειας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 66χρονος από κοινού με συνεργούς και έχοντας την ιδιότητα του προσωπικού τραπεζίτη Ελβετικής τραπεζικής εταιρείας στη χώρα μας, κατάρτισε πλαστά έγγραφα, κατάλληλα για την ένταξη της εν λόγω εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων. Το παράνομο όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπερέβη τα 5.600.000 ευρώ, τα οποία εισέπραξε η εταιρεία ως προκαταβολή από το Ελληνικό κράτος.

Όπως επισημάνεται από την Αστυνομία, ο 66χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατ' επανάληψη για υποθέσεις πλαστογραφίας, απάτης και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.