Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήθελα να έχω την Τζωρτζίνα υπερπροστατευμένη» – Η 34χρονη θυμήθηκε το βράδυ που το παιδί ξύπνησε, όπως είπε, τρέμοντας

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ήθελα να έχω την Τζωρτζίνα υπερπροστατευμένη» – Η 34χρονη θυμήθηκε το βράδυ που το παιδί ξύπνησε, όπως είπε, τρέμοντας

Την απολογία της παρακολουθεί και ο Μάνος Δασκαλάκης

Σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα συνεχίζει την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένεια της, ενώ στα πίσω έδρανα κάθεται ο εν διαστάσει σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης.

Η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου ανέβηκε στο βήμα κρατώντας τις σημειώσεις της και ένα μπουκάλι νερό. «Θεωρώ ότι έχω πει πλέον τα σημαντικά πράγματα για τις διάφορες στιγμές της ζωής της Τζωρτζίνας μέχρι που αρρώστησε …» είπε ανοίγοντας το κεφάλαιο του Καραμανδάνειου και των ωρών που προηγήθηκαν της νοσηλείας του παιδιού.

Αποκαλώντας συνεχώς το παιδί «η Τζωρτζίνα μου» είπε πως της είχε ανακοινώσει ότι ήταν έγκυος στο τέταρτο μωρό της και είχε αποφασίσει να το κρατήσει παρά τα προβλήματα που είχε με το Μάνο Δασκαλάκη. «Μόλις της ανακοίνωσα ότι θα κάνει αδελφάκι, ακόμα και αν δεν ήμουν πια με τον κύριο Δασκαλάκη, πετάχτηκε πάνω μου και έκανε μια σφιχτή αγκαλιά και μου είπε μαμά σε αγαπάω. Είδαμε τηλεόραση, έπαιξε με το ταμπλετ και κοιμήθηκε» είπε.

Ανακαλώντας στη μνήμη της το βράδυ που το παιδί ξύπνησε, όπως είπε, τρέμοντας «έχοντας μια βόμβα στην πλάτη» και επιμένοντας να πάει στο γιατρό αν και πάντα φοβόταν ακόμη και τα εμβόλια. «Γύρω στις 6:30 – αν θυμάμαι καλά – την ένιωσα δίπλα μου, να τινάζεται στο κρεβάτι, όπως νιώθουμε ότι πάμε να πέσουμε, αυτό το τράνταγμα. Σηκώθηκα, τη σκούντηξα, πετάχτηκε και ξύπνησε. Τη ρώτησα τι έχει. Μου είπε δεν έχω καταλάβει κάτι, γύρισε πλευρό και κοιμήθηκε. Σηκώθηκα να πιει νερό, ξαναξάπλωσα. Είχε τα μαλλιά της μπροστά, τη γύρισα για να βλέπω το πρόσωπο της και έβλεπα τηλεόραση. Το ξαναέκανε, όμως αυτή τη φορά άνοιξε τα μάτια της και μου είπε τρέμω. Ήταν τρομαγμένη και κάνω από το χείλος της ήταν κόκκινη. «Μαμά κάτι έχω, τρέμω». Μου είπε ότι είδε ένα όνειρο. Το ακούει η αδελφή μου, πήγε κοντά, της είπε «είδα το όνειρο ο μπαμπάς να φωνάζει στη μαμά. Πονάει η κοιλιά μου. Δεν μπορώ, εδώ (στην πλάτη) πονάω. Είναι σαν βόμβα στην πλάτη» περιέγραψε.

Έντονα φορτισμένη η κατηγορούμενη εξήγησε στους δικαστές πως μετά την απώλεια δυο παιδιών βίωνε τον «απόλυτο φόβο» μήπως πάθει κάτι το παιδί και ήθελε να την έχει υπέρπροστατευμένη. «Όταν έχεις χάσει δυο παιδιά και ένα βηχαλάκι να ακούσεις σημαίνει γιατρός. Ήταν πλέον ο απόλυτος φόβος μην πάθει κάτι …. Μέσα μου δεν το διαπραγματευόμουν. Πρόσεχε μην πέσεις, μην τρέξεις, μην πάθεις κάτι. Ήθελα σαν ασπίδα να την έχω υπέρπροστατευμένη. Πίστεψα ότι όλο αυτό δημιουργηθεί από το όνειρο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό αυτό που συνέβη …» είπε συγκινημένη συμπληρώνοντας πως όταν εκείνο το πρωί πήγαινε το παιδί στο νοσοκομείο ουδέποτε φαντάστηκε πως θα έκαναν εισαγωγή θεωρώντας αφού θεωρούσε ότι είχε άγχος από όνειρο που είχε δει.

Η 34χρονη ανέφερε πως οι γιατροί κράτησαν το παιδί στο νοσοκομείο λέγοντας πως ήθελαν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επιληψίας που εμφανίζεται στα 8 έτη. Η κατηγορούμενη περιέγραψε πως η μικρή δεν ήθελε κοντά της τον πατέρα της με εκείνον να αντιδρά ενοχλημένος ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί και τις ενημερώσεις των γιατρών οι οποίοι της είπαν πως θεωρούν ότι πρόκειται για κάτι ψυχολογικό. «Έζησε άσχημα πράγματα το παιδί και δεν εκφράστηκε» είπε με δάκρυα στα μάτια και συνέχισε λέγοντας «πίστεψα ότι σωματοποιεί το πρόβλημα … Δεν την άγγιξε καθόλου…».

Η κατηγορούμενη είπε πως στις επικοινωνίες που το παιδί είχε με την παιδοψυχολόγο στην οποία είχε εξομολογηθεί την επιθυμία της για αδελφάκι. «Παθαίνεις σοκ όταν χάνεις το παιδί που κρατούσε στα χέρια σου. Η Ίριδα δεν ήρθε για να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας στην ψυχή μου αλλά πάλι τη χαρά της ζωής. Όταν το σπίτι είχε όλο το πένθος… Το όνομα της ήταν συμβολικό. Τα χρώματα της Ίριδας ήρθαν πάλι στο σπίτι για να φέρουν χαράαλλά μετά έσβησαν πάλι, ξαφνικά ….» σημείωσε κλαίγοντας και συμπλήρωσε πως είχε δυο ιατροδικαστικές που μιλούσαν για τα αιτία θανάτου. «Δεν υπήρχε υποψία κατηγορίας για κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απολογία διεκόπη, μετά από περίπου μια ώρα, όταν το δικαστήριο ενημερώθηκε πως υπήρξε εμπλοκή λόγω προβλήματος στο καταγραφικό μηχάνημα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου