Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρόδο λόγω της κακοκαιρίας

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρόδο λόγω της κακοκαιρίας

Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στις πτήσεις των αεροσκαφών, ενώ το πλοίο Blue Star Patmos δεν μπορούσε να αγκυροβολήσει για αρκετές ώρες

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε ορισμένα χωριά της Ρόδου, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι κυρίως στο κέντρο της πόλης, από την κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί το νησί.

Οι δυνατές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα, συνοδεύτηκαν από διακοπές του ρεύματος, μικρής διάρκειας στις περισσότρες περιπτώσεις, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν πολλές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου, αλλά και επί των επαρχιακών οδών Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου – Καμείρου αντίστοιχα, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 9:00 το πρωί προβλήματα με πτώσεις δένδρων και πλημμυρισμένους δρόμους μέσα στην πόλη της Ρόδου. Σε ό, τι αφορά τις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών, δεν υπήρξαν ακυρώσεις, αλλά μικρές καθυστερήσεις, ενώ το Blue Star Patmos δεν μπόρεσε να «δέσει» στο λιμάνι της Ακαντιάς στις 6:30 το πρωί λόγω των θυελλωδών ανέμων και παρέμεινε για αρκετή ώρα ανοιχτά στον κόλπο της Ιξιάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις στους δρόμους τους νησιού, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταβληθεί σε ποτάμια. Σύμφωνα με την έκτακτη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η κακοκαιρία θα διαρκέσει και για τις επόμενες ώρες.