Βίντεο με τα αγριογούρουνα να τρέχουν μέσα στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο με τα αγριογούρουνα να τρέχουν μέσα στη Θεσσαλονίκη

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

Σοβαρή ανησυχία υπάρχει στη Θεσσαλονίκη με την εμφάνιση των αγριογούρουνων στον αστικό ιστό της πόλης. Πολίτες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοπάδια αγριόχοιρων να αναζητούν τροφή ακόμα και στο κέντρο της Πυλαίας. Οι ειδικοί μιλούν για τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς ο πληθυσμός τους αυξάνεται με ραγδαία ρυθμούς.

Βίντεο δείχνει ένα αγριόχοιρο να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο του Πανοράματος, μόλις λίγα μέτρα από τον Περιφερειακό. Ο οδηγός καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο το περιστατικό και κάνει λόγο για ολόκληρα κοπάδια που κάνουν βόλτα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σε ένα άλλο βίντεο που ανέβασε πολίτης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ένα κοπάδι αγριόχοιρων ψάχνει στα σκουπίδια και κάνει βόλτες στο κέντρο της Πυλαίας.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αύξηση του αριθμού των κοπαδιών από αγριόχοιρους και εκτιμούν ότι στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα και σοβαρά ατυχήματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως λένε αγνοήθηκαν οι σοβαρές προειδοποιήσεις τους. Τα υβρίδια, όπως λένε οι ειδικοί έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στις αγροτικές καλλιέργειες.