Νέα στοιχεία για τα «πειράματα» με ναρκωτικά που έκαναν οι διακινητές στην 16χρονη στον Βύρωνα

Νέα στοιχεία για τα «πειράματα» με ναρκωτικά που έκαναν οι διακινητές στην 16χρονη στον Βύρωνα

Το «κοκτέιλ» ουσιών που χορήγησαν οι έξι συλληφθέντες στην ανήλικη που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσε σπείρα διακινητών στην 16χρονη στον Βύρωνα, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταυρού» δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μέσα σε λίγες ώρες η ανήλικη κατανάλωσε «κοκτέιλ» ναρκωτικών, αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα» στο Άλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό με χάπι που καταναλώνεται - μεταξύ άλλων- από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή στη μονοκατοικία του Βύρωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρχε προσπάθεια να βλάψουν ξανά την 16χρονη και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια, κάτι που αποφεύχθηκε με επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως έγιναν πολλές προσπάθειες, με χαρακτηριστική την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, η οποία αναφέρει, ότι το παιδί της είχε γίνει «πειραματόζωο» επιτήδειων.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., όταν συνελήφθησαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας που προμήθευσε στην 16χρονη τα ναρκωτικά και ρωτήθηκαν τι έχει συμβεί, υπερασπίζονταν τους εμπόρους ναρκωτικών.