Συγκέντρωση και πορεία στην Τρίπολη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία στην Τρίπολη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το βασικό πανό της συγκέντρωσης, έγραφε: «Το Πολυτεχνείο ζει, πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, πραγματοποίσαν πορεία φορείς, σωματεία, κόμματα και σύλλογοι της περιοχής, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973.

Το βασικό πανό της συγκέντρωσης, έγραφε τα εξής: «Το Πολυτεχνείο ζει, πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Κυριάρχησαν συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ», ενώ, στις ομιλίες τους, οι εκπρόσωποι των φορέων, ζήτησαν η χώρα να μην συμμετέχει σε καμία δράση που έχει να κάνει με πολέμους, ενώ ερμήνευσαν, στην σύγχρονη εκδοχή τους, τα συνθήματα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Ζήτησαν να δυναμώσει το αίτημα για Παλαιστινιακό κράτος και κατηγόρησαν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την συμπεριφορά τους, με αφορμή τα όσα γίνονται στη Γάζα, μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Στο Πολυτεχνείο, συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα, αντιπαλεύοντας τις εκφράσεις της πολιτικής που εκπορεύεται από το σύστημα των κεφαλαιοκρατών. Θέλουμε ολόπλευρη μόρφωση για τα παιδιά, δωρεάν και δημόσια παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά», είπαν στους χαιρετισμούς τους οι ομιλητές.

Στη συγκέντρωση, παρευρέθηκαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης.