Σάλος στην Πάτρα από την καταγγελία 15χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Σάλος στην Πάτρα από την καταγγελία 15χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Οι συμμαθητές της έκαναν κατάληψη στο σχολείο - Ο εκπαιδευτικός φέρεται να έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν για παρόμοια συμπεριφορά

Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα η καταγγελία μιας 15χρονης μαθήτριας της Α΄ Λυκείου σε βάρος καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι συμμαθητές της έκαναν κατάληψη στο σχολείο, αναρτώντας και πανό για τον λόγο της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων της μαθήτριας, αλλά και όσων η ίδια περιέγραψε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη» που επικαλείται το tempo24.news, όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή. Η 15χρονη περπατούσε στο διάλειμμα έχοντας το κινητό της τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του παντελονιού της. Ηταν αμέριμνη και ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι να μπαίνει στην τσέπη της και να της αφαιρεί το κινητό. Μόνο που σύμφωνα με την ίδια, ο καθηγητής της που είχε αφαιρέσει την συσκευή, είχε φροντίσει ταυτόχρονα να την θωπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Η 15χρονη απευθύνθηκε αμέσως στον Διευθυντή του Λυκείου ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό. Είναι βέβαιο, ότι ο καθηγητής ακόμη και αν δεν είχε σεξουαλική σκέψη, δεν επιτρέπεται να αφαιρέσει κινητό από μαθήτρια, πόσο μάλλον από το συγκεκριμένο σημείο και με τέτοιο τρόπο. Την Δευτέρα η μαθήτρια πήγε στο σχολείο συνοδευόμενη από την μητέρα της. Ο Διευθυντής την ενημέρωσε, πως θα πρέπει να συντάξει την καταγγελία της στο «βιβλίο αναφορών», κάτι που όντως έπραξε. Μάλιστα, ξεφυλλίζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από κορίτσια για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό.

Ο Διευθυντής έδωσε 48ωρη υποχρεωτική άδεια στον καθηγητή την Τετάρτη και την Πέμπτη, μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα και προφανώς να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο πατέρας του κοριτσιού δηλώνει «έξω φρενών» και μάλιστα χρειάστηκε η συμβολή της μητέρας και συζύγου του, ώστε να μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία του. Η 15χρονη δηλώνει τρομοκρατημένη και απορεί, πώς ο συγκεκριμένος καθηγητής θα μπει στην τάξη να διδάξει, όταν όλοι οι συμμαθητές της έχουν μαθει, τι έχει συμβεί και με τη σχολική κοινότητα να βρίσκεται στο πλευρό της, αφού μέχρι και σε κατάληψη προχώρησαν.

Σύμφωνα με το δημοσιευμα, το οποίο επικαλείται αντιδράσεις μαθητών και γονέων, είναι προφανές ότι στο σχολείο επήλθε μεγάλη αναστάτωση και οι περισσότεροι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του καθηγητή. Οι γονείς δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε μηνύσεις, όμως δεν αποκλείεται σύντομα να προβούν και σε νομικές ενέργειες. Περιμένουν όμως πρώτα τις ενέργειες της Εκπαιδευτικής κοινότητας και των Διευθυντών που την υπηρετούν. Θα πρέπει να τονιστεί πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εντολή της διευθύντριας Ευγενίας Πιερρή, έχει ήδη ξεκινήσει την διερεύνηση των καταγγελιών.