Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φοιτητές τιμούν την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες φοιτητές τιμούν την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής

Στο προαύλιο υπάρχουν και σημαίες της Παλαιστίνης

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και πλήθος κόσμου καταφθάνει στο κτίριο του ΕΜΠ για να αφήσει ένα γαρύφαλλο στη μνήμη όσων χάθηκαν εκείνη την ημέρα του 1973. Εκατοντάδες φοιτητές τιμούν την Επέτειο του Πολυτεχνείου και στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το Thestival, από πολύ νωρίς το πρωί, εκατοντάδες φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς και τους εξεγερμένους της 17 Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο. Πολίτες όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους αφήνουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής έχουν στηθεί ηχεία, στα οποία ακούγονται τραγούδια με «άρωμα”» Πολυτεχνείου. Στο κτίριο της σχολής και στο προαύλιο, κρέμονται πανό με μηνύματα για την Επέτειο του Πολυτεχνείου και για τις καταλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαύλιο υπάρχουν και σημαίες της Παλαιστίνης, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.