«Φαινόταν επικίνδυνος» είπε για τον 17χρονο που πυροβόλησε ο αστυνομικός στην απολογία του

«Φαινόταν επικίνδυνος» είπε για τον 17χρονο που πυροβόλησε ο αστυνομικός στην απολογία του

Πώς περιέγραψε το θανατηφόρο περιστατικό ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ - Τι υποστήριξε για τον πυροβολισμό

Με τρεις ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε στο γραφείο του ανακριτή στη Θήβα η απολογία του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου στην Αλίαρτο Βοιωτίας, μετά από καταδίωξη.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Σόμπολος, ο αστυνομικός επέμεινε, ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε τον 17χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ισχυρίστηκε ότι αφού ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος, πλησίασε την πόρτα του οδηγού, την άνοιξε και έπιασε με το αριστερό του χέρι τον δεξί ώμο του 17χρονου.

Ο ίδιος παραδέχθηκε, πως το λάθος του ήταν, ότι κρατούσε το όπλο του στο δεξί του χέρι και πολύ κοντά στον άτυχο νεαρό, με αποτέλεσμα όταν εκείνος του έσπρωξε το όπλο, να εκπυρσοκροτήσει και να τον χτυπήσει η σφαίρα. Επίσης, φέρεται να υποστήριξε, πως δεν κατάλαβε την ηλικία του οδηγού του αυτοκινήτου, όμως έκρινε ότι ήταν επικίνδυνος, καθώς διέκρινε ένα μαχαίρι στη θήκη της αριστερής πόρτας του οχήματος.

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, όπως αποδεικνύεται και από σχετική φωτογραφία. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι, το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

«Του φώναξε ότι είμαστε αστυνομικοί, αλλά εκείνος δε βγήκε από το αυτοκίνητο»

Η εκπομπή μετέδωσε και όσα φέρεται να κατέθεσε ο συνάδελφος του αστυνομικού, που συμμετείχε επίσης στην αιματηρή καταδίωξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, ότι ο συνάδελφός του φώναζε στον οδηγό, ότι είναι αστυνομικοί και του ζητούσε να βγει έξω από το όχημα. Ο 17χρονος δεν υπάκουσε και δεν άνοιξε καν το παράθυρο. Τότε ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα και του φώναξε «Αστυνομία, βγες έξω».

Ο ίδιος πήγε στην πίσω αριστερή πόρτα και όταν κάποιος επιχείρησε να βγει, τον εμπόδισε. Στη συνέχεια πήγε στον συνάδελφό του και είδε τον οδηγό να έχει αίμα στο κεφάλι και τον λαιμό του, χωρίς να έχει καταλάβει τι είχε συμβεί.