Καταθέτει ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία – Τι συνέβη αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα

Καταθέτει ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία – Τι συνέβη αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα

Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του

Ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου πέρασε την πόρτα του ανακριτή σήμερα, Πέμπτη (16/11) με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, στις 11:45. Ο ίδιος θα αναφέρει στην απολογία του πως, αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα, διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας χωρίς να μπορέσει να καταλάβει – λόγω της έλλειψης φωτισμού – την ηλικία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του Κώστα Νούση, ο ίδιος θα ισχυριστεί, επίσης, πως αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητας τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Αναφορικά με τη διαδικασία της απολογίας του αστυνομικού, σε περίπτωση που υπάρξει διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, τότε θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα σε πέντε ημέρες το Συμβούλιο να αποφασίσει την εξέλιξη για την προφυλάκισή του ή μη μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.