Πυρίτιδα βρέθηκε στο χέρι του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία

Πυρίτιδα βρέθηκε στο χέρι του 17χρονου που σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία

Το νέο στοιχείο από την έρευνα των Αρχών - Στον ανακριτή αύριο ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ

Ένα νέο στοιχείο προστέθηκε στην έρευνα των Αρχών για τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ μετά από καταδίωξη το περασμένο Σάββατο στη Βοιωτία, καθώς στο χέρι του θύματος βρέθηκε πυρίτιδα, κάτι που επιβεβαιώνει, ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του OPEN, Μίνα Καραμήτρου, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου, στοιχείο που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Αξιωματικοί μάλιστα αναρωτιούνται, πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού. Άλλωστε και ο ιατροδικαστής έχει πει, ότι ο 17χρονος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας – Οδηγείται αύριο στον ανακριτή

Αύριο το πρωί εξάλλου ο 41χρονος αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή Θήβας. Ο αστυνομικός που ήταν μαζί του στο υπηρεσιακό όχημα, περιέγραψε όσα είδε, μόλις το όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος ακινητοποιήθηκε στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

«Ο συνάδελφος φώναξε, ότι είμαστε αστυνομικοί και ζήτησε από τον οδηγό να βγει έξω. Εκείνος δεν άνοιξε ούτε την πόρτα, αλλά ούτε καν το παράθυρο του. Είδα τον αρχιφύλακα να ανοίγει την πόρτα του οδηγού και να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω. Όταν πλησίασα, είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι και το λαιμό. Ο συνάδελφος κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα, ότι το όπλο του ήταν στην θήκη της ζώνης του» φέρεται να είπε.