Ισόβια στους τέσσερις κατηγορούμενους για τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Ισόβια στους τέσσερις κατηγορούμενους για τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Οι Βρετανοί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και παρέλαβαν τα ναρκωτικά σε κοντέινερ με μπανάνες

Ισόβια δεσμά, πρόσκαιρες καθείρξεις και χρηματική ποινή 501.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τέσσερις Βρετανούς οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης 300 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις Βρετανοί κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη οπλοκατοχή ενώ ο ένας καταδικάστηκε και για βία κατά υπαλλήλων. Στους τρεις επιβλήθηκαν ισόβια και κάθειρξη 8,5 ετών και στον τέταρτο ισόβια και κάθειρξη 9 ετών. Άλλος ένας κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στην Ολλανδία, αλλά δεν εκδόθηκε στη Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο και κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε ως πρώτο μάρτυρα αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος εξήγησε, πώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να διεισδύσουν στο κύκλωμα και να διευθετήσουν με τους κατηγορούμενους Βρετανούς την παραλαβή της κοκαΐνης μετά την έλευση του παράνομου φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το φορτίο βάρους 297 κιλών ξεκίνησε από την Κολομβία φθάνοντας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ με μπανάνες. Η αξία της κοκαΐνης εκτιμάται από 10 έως 14 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαΐνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολαρίου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις τον Ιούνιο του 2022. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι Βρετανοί αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Οι ίδιοι φαίνεται να διέμεναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, πριν συλληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ.