Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου κατέθεσε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου»

Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου κατέθεσε η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου»

«Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες»

«Βολές» σε βάρος της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εξαπέλυσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, καταθέτοντας σε βάρος της αίτημα εξαίρεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, αναπτύσσοντας το αίτημα του, αναφέρθηκε σε συμπεριφορές που «δικαιολογούν δυσπιστία για μεροληψία και πρόσφορες να επηρεάσουν τους ενόρκους, όπως και έγινε» ενώ εστίασε στις ομόφωνες αποφάσεις του δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη Τζωρτζίνας, με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήματα για κλήσεις μαρτύρων, την επανεξέταση άλλων αλλά και τη διαβίβαση νέων στοιχείων.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για παρεμπόδιση της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, χαρακτήρισε τις επίμαχες αποφάσεις «αυθαίρετες». «Είναι πρωτοφανές να εκδίδονται απορριπτικές ομόφωνες αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η πρόεδρος αφιέρωσε δυσανάλογο μεγάλο μέρος στην εξέταση των νοσηλευτριών ενώ στερήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της δυνατότητας να κάνει ερωτήσεις σε σημαντικότερους μάρτυρες, όπως οι κ.κ. Ράικος, Μακρυθανάσης και Παπαγιάννης.

«Στερήθηκε στην υπεράσπιση η δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες. Με χρονοδιακόπτη έπρεπε να το κάνουμε; Λες και πρέπει να τελειώσουμε άρπα κόλλα τη δίκη αυτή; Με αυτούς τους ανεκδιήγητους μάρτυρες και αυτή την ανεκδιήγητη ανάκριση;» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Αρνηθήκατε με ανήθικο τρόπο και απαράδεκτο να μην διακόψετε το δικαστήριο για να κάνω θεραπεία. Τολμώ να το πω! Να μην σας τύχει. Ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό…».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο αίσθημα δικαίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και σας λέω να πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη… Έχει εξαφανιστεί το αίσθημα δικαίου! Για να ικανοποιηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης που έβγαινε στην τηλεόραση. Για να ικανοποιηθούν τα κωλοπρωινάδικα… Είναι σκάνδαλο να είναι η κυρία κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία».

«Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται με χρονοδιακόπτη».

Η έναρξη της ακοραματικής διαδικασίας ήταν επεισοδιακή καθώς ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου , λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία της , ζήτησε εικοσάλεπτη διακοπή της δίκης προκειμένου να καταθέσει γραπτώς αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της προέδρου.

«Θέλω 20 λεπτά διότι δεν πρόλαβα, ήμουν στη Μυτιλήνη χθες και τη Δευτέρα είχα ένα προσωπικό θέμα. Επειδή είναι σοβαρό θέμα και θέλω να αναπτύξω το θέμα αυτό» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διακόψει για δέκα λεπτά με τον Αλέξη Κούγια αμέσως μετά να σχολιάζει ότι «δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται με χρονοδιακόπτη».

«Εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορος της»

Μετά τη διακοπή ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε και άλλο χρόνο για να ετοιμάσει την αίτηση εξαίρεσης. «Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν την ετοιμάσετε να τη καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της» απάντησε η πρόεδρος με τον Αλέξη Κούγια να αντιδρά λέγοντας: «Της απαγορεύω να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας, δεν απολογείται υποβάλλει αίτηση εξαίρεσής σας. Εγώ είμαι ο Θεός της ως συνήγορος της τώρα θα κάνει ότι της πω εγώ. Θέλω χρόνο».

«Τα 20 λεπτά που μας ζητήσατε για να ετοιμαστείτε έχουν περάσει. Δε γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει για να ετοιμάσετε εσείς την αίτηση. Θα έπρεπε να είστε έτοιμος. Σας δίνω ακόμη δέκα λεπτά, δεν μπορώ να σας δώσω άλλο χρόνο» είπε η πρόεδρος.

Μαρία Ζαχαροπούλου