Ματαιώθηκε για αύριο η δίκη στο Εφετείο του Στάθη Παναγιωτόπουλου για το revenge porn

Ματαιώθηκε για αύριο η δίκη στο Εφετείο του Στάθη Παναγιωτόπουλου για το revenge porn

Στη δευτεροβάθμια δίκη θα επανεξεταστεί αν το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα ή όχι

Για αύριο 15 Νοεμβρίου μετατέθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω παρελεύσεως του ωραρίου η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου, αναφορικά με την ανάρτηση ροζ βίντεο στο διαδίκτυο, μετά την καταγγελία πρώην συντρόφου του.

Το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε πενταετή φυλάκιση και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον πρώην τηλεπαρουσιαστή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Η ποινή ανεστάλη υπό όρους, καθώς ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί για σήμερα.

Οι δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αποφάσισαν, ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκαν, ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης». Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών όμως άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, γιατί έκρινε, ότι έπρεπε να δικαστεί για κακούργημα.

Στη δευτεροβάθμια δίκη θα επανεξεταστεί αν το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα ή όχι και αν ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δικαστεί για κακούργημα στο ίδιο ή σε άλλο δικαστήριο. Η 31χρονη καταγγέλουσα παρέστη στη δική, η οποία ενδέχεται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Τα αδικήματα τελέστηκαν τη χρονική περίοδο 2016 – 2019, ενώ η καταγγέλουσα είχε σχέση με τον κατηγορούμενο μέχρι το 2018.