Κούγιας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής»

Κούγιας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής»

«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ» είπε ο γνωστός ποινικολόγος

Για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μίλησε το πρωί ο συνήγορος του 41χρονου αστυνομικού που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης, Αλέξης Κούγιας. «Ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Τρίτη (14/11) ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε: «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός».

«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» ξεκαθάρισε ο ποινικολόγο.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι υπήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.