Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Αποκαλύψεις «φωτιά» για την σπιτονοικοκυρά της 23χρονης και τα βασανιστήρια που βίωνε το θύμα, αλλά και τον θάνατο μιας 67χρονης

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στην δημοσιότητα για την υπόθεση της Φαίης Μπακογιώργη, τόσο για τον ρόλο της σπιτονοικοκυράς της στην Κυψέλη και τα όσα περνούσε η 23χρονη στα χέρια της, όσο και σχετικά με τις εγκυμοσύνες που είχε το θύμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Φαίη μέχρι τα 23 της είχε τρία παιδιά και κυοφορούσε το τέταρτο. Λίγο πριν δολοφονηθεί, η νεαρή κοπέλα ήταν έγκυος. Όμως όταν είχε βρεθεί η σορός της, δεν ήταν έγκυος. Το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν η τελευταία αφορά που γέννησε η Φαίη. Μετά από λίγους μήνες, τον Ιούνιο, φαίνεται να μένει ξανά έγκυος. Εκεί σημειώνονται οι καταγγελίες, ότι την πατούσαν στην κοιλιά της, ώστε να αποβάλλει.

Όταν η μητέρα της Φαίης κλήθηκε να μιλήσει στις Αρχές μετά τον θάνατό της, υποστήριζε ότι η κόρη της ήταν έγκυος στον 7ο μήνα. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή Live News, δύο ή τρεις μήνες πριν βρεθεί νεκρή, κυοφορούσε το τέταρτο παιδί και εκεί το είχε αποβάλλει. «Η Φαίη όταν εξαφανίστηκε τον Οκτώβρη, πρέπει να ήταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, γιατί θυμάμαι, όταν την είχαν χτυπήσει κι είχε πάει στον Αύγουστο στο ΚΑΤ, δεν δέχθηκε να τις κάνουν ακτινογραφίες στο χειρουργικό τμήμα, γιατί ήταν έγκυος. Μετά την έστειλαν με την αδερφή της στο γυναικολογικό του Λαϊκού Νοσοκομείου και υπέγραψαν και οι δύο για να γίνει η ακτινογραφία. Εκεί έγινε η διαπίστωση, ότι ήταν έγκυος. Δεν φαινόταν η κοιλιά της, αλλά εγώ το ήξερα από τον 3ο ή τον 4ο μήνα και μετά» είχε πει η μητέρα της.

Κατηγορίες για εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς

Νέα στοιχεία σχετικά με την 59χρονη σπιτονοικοκυρά της 23χρονης έφερε στο φως ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, μαρτυρίες γειτόνων της εν λόγω γυναίκας αναφέρουν, ότι παγίδευε ηλικιωμένες γυναίκες, τις οποίες δήθεν φρόντιζε, βάζοντας λόγια στους συγγενείς τους, ότι είναι ανίκανες και θέλουν να τους κάνουν κακό.

Επιπλέον, δικηγόροι αποκαλύπτουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έδινε συχνά το παρών στα δικαστήρια, όπου αλίευε συνήθως αλλοδαπούς πελάτες για θέματα εικονικών γάμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντούσε πολλούς άνδρες αλλοδαπούς σε μία συγκεκριμένη καφετέρια, όπου μαζί με έναν άλλο δικηγόρο ή και περισσότερους, μεθόδευαν αυτή τη διαδικασία νομιμοποίησής τους μέσω εικονικών γάμων.

Μέσα στον κύκλο αυτών των συναντήσεων, η σπιτονοικοκυρά γνώρισε έναν άντρα, από τον οποίο η ίδια μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της Φαίης, του ζήτησαν να τους βρει σπίτι να νοικιάσουν, δηλώνοντάς του πως είναι συντετριμμένες από τον θάνατό της. Κατέληξαν τελικά να μην του πληρώνουν τα ενοίκια και να τον απειλούν. Η 59χρονη σπιτονοικοκυρά έχει κατηγορηθεί και για εκβιάσεις και ξυλοδαρμούς πέρα από τις απάτες, τις κλοπές και τις ληστείες. Τέλος, από τις έρευνες που έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα, δεν φαίνεται η εμπλοκή στη δολοφονία της Φαίης κανενός άνδρα.

«Φώναξα δύο φορές την αστυνομία…»

Οι αποκαλύψεις όμως για τη σπιτονοικοκυρά δεν σταματούν εδώ. Μετά τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στη σύλληψή της, καθώς και στις συλλήψεις της μητέρας και της αδελφής της 23χρονης για τη δολοφονία της Φαίης, άνοιξε ο φάκελος για τις συνθήκες θανάτου της 67χρονης που έμενε στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, μια σειρά από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν για την σπιτονοικοκυρά, ότι ήταν βίαιη και πως την έβλεπαν να κακομεταχειρίζεται την ηλικιωμένη. «Φώναξα δύο φορές την Αστυνομία, την μία άνοιξε η μητέρα της Φωτεινής και την άλλη φορά, που δεν άνοιξαν καν την πόρτα» είπε κάτοικος της περιοχής.

Οι τρεις γυναίκες που θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα αρνούνται ότι σκότωσαν τη Φαίη. Δηλώνουν άγνοια τόσο για τα χτυπήματα στο σώμα και υποστηρίζουν, ότι ποτέ δεν της είχαν ζητήσει να επαιτεί. Η ίδια η σπιτονοικοκυρά έχει δηλώσει: «Εργαζόμουν ως συνεργάτης διάφορων δικηγόρων, για χάρη των οποίων διεκπεραίωνα διάφορες διαδικαστικές εργασίες, που μου ανέθεταν. Ήμουν η ευεργέτης της Φαίης και της οικογένειάς της. Γυρνούσε στο σπίτι χτυπημένη και φοβόταν να μου πει, ποιος την χτύπησε. Μια φορά είχε πει, ότι την χτύπησε ένας μεθυσμένος Αλβανός, στον οποίο κάναμε καταγγελία. Είμαι εξαντλημένη από την φιλοξενία που τους παρέχω».

Το διαμέρισμα αποτελείται από τρία δωμάτια. Εκεί έμεναν η 67χρονη ηλικιωμένη με την κόρη της, η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, όπως επίσης η Φαίη, με την μητέρα και την αδερφή της. Για ένα διάστημα μαζί ήταν τα τρία παιδιά της Φαίης και η κόρη της αδερφής της. Η 67χρονη άφησε την τελευταία της πνοή 6 μήνες πριν από την Φαίη, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε παθολογικά αίτια και με μια σειρά από στοιχεία στη συνέχεια, να δείχνουν πως και εκείνη υπέφερε στο σπίτι που έμενε.

H αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και οι αξιωματικοί που κινούν τα νήματα, θεωρούν βέβαιο, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν οριστικές απαντήσεις και για τον θάνατο της Φαίης.