Δίκη για το θάνατο της 21χρονης Έμμας: «Δεν έχει ελαφρυντικό – Αυτό που έκανε ήταν αποτρόπαιο», λέει η μητέρα της κοπέλας

Δίκη για το θάνατο της 21χρονης Έμμας: «Δεν έχει ελαφρυντικό – Αυτό που έκανε ήταν αποτρόπαιο», λέει η μητέρα της κοπέλας

Ο πατέρας κατέθεσε σήμερα και ζήτησε από το δικαστήριο την ανώτερη ποινή - Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου

Τραγικές φιγούρες στη δίκη είναι οι γονείς της 21χρονης Έμμας που σκοτώθηκε σε τροχαίο, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε την κοπέλα και την εγκατέλειψε. «Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, για αυτό που έκανε. Ήταν κάτι αποτρόπαιο. Δεν ήθελα να τον κοιτάξω στο πρόσωπο». Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων πριν από λίγο η μητέρα της Εμμανουέλας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η δίκη για τη φονική παράσυρση με εγκατάλειψη, που ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση του πατέρα μετά από πολύωρη αναμονή, διακοπή για τις 29 του μηνός, σημειώθηκε στο thesstoday.

«Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία με την εξέταση του πατέρα της Έμμας. Ήταν μια κατάθεση συγκινησιακά φορτισμένη, το δικαστήριο ρώτησε κάποια πράγματα τα οποία αφορούσαν το πώς εξελίχθηκε το συμβάν» σημείωσε από πλευράς του ο συνήγορος της οικογένειας της Εμμανουέλας, Νίκος Ρουσσόπουλος.

«Ο πατέρας ζήτησε την αυστηρότερη ποινή και σε αυτό που επέμεινε η πλευρά μας ήταν ένα καίριο ερώτημα λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της κοπέλας ήταν το γεγονός του αυτοκινήτου. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ήταν φτιαγμένο για πίστα» συμπλήρωσε ο συνήγορος.

Τι κατέθεσε ο πατέρας

«Να τιμωρηθεί αυστηρά για παραδειγματισμό. Δεν γίνεται να βγαίνεις έξω και να θερίζεις. Ο δρόμος δεν είναι πίστα».

Αυτά είναι τα λόγια του πατέρα της 24χρονης Εμμανουέλας στην κατάθεση του ενώπιον του δικαστηρίου.

«Έμαθα για το δυστύχημα τα ξημερώματα λίγα λεπτά μετά το μοιραίο. Εκείνο το βράδυ είχε φτάσει Θεσσαλονίκη από Κρήτη. Χτύπησε το τηλέφωνο μέσα στη νύχτα τρεις τέσσερις φορές. Ήθελε να κάνει έκπληξη στη φίλη της που είχε γενέθλια» σημείωσε.

«Ξημερώματα πήραμε το αεροπλάνο και ήρθαμε. Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε γίνει. Πέρασε το δρόμο για να πάρει κεράκια. Σίγουρα είδε το αυτοκίνητο όμως δεν μπορούσε να καταλάβει την ταχύτητα που είχε» περιέγραψε και συνέχισε «Ο οδηγός κινούνταν με κατεύθυνση προς το κέντρο. Ήρθα σε επαφή με τους πιο πολλούς μάρτυρες που μου είπαν πως τους έκανε εντύπωση ο ήχος του. Ήταν ανεξέλεγκτη η πορεία του».

Να σημειωθεί πως η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 29 του μηνός με την κατάθεση της μητέρας.