Στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου η Μόνικα Μπελούτσι

Στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου η Μόνικα Μπελούτσι

Η 59χρονη διάσημη ηθοποιός θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος»

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει σήμερα, Τετάρτη (8/11) το απόγευμα η μεγάλη σταρ του κινηματογράφου, Μόνικα Μπελούτσι. Η ηθοποιός θα παραβρεθεί στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης και θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος».

Η Ιταλίδα σταρ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και αύριο το βράδυ και θα παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs.

Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Μαρία Κάλλας», με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Η 59χρονη σταρ θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για «τη συνολική της προσφορά στο παγκόσμιο σινεμά», όπως είπε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

«Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα παλιότερα στην Ευρώπη και είναι πολύ γνωστό σε όλο τον κόσμο, έχει φιλοξενήσει κολοσσιαίες προσωπικότητες» συμπλήρωσε.