Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους της Θεσπρωτίας

Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους της Θεσπρωτίας

Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού

Η νύχτα ήταν δύσκολη για την Θεσπρωτία, λόγω της κακοκαιρίας, η οποία προκάλεσε σημιές σε καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας.

Κατά τόπους εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση η οποία έπληξε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, κυρίως μανταρινιών και πορτοκαλιών, λίγες μόλις μέρες πριν τη συγκομιδή τους.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Βασίλειος Τρουμπάτας, το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περίπου 3.000 στρέμματα καλλιεργειών με αποτέλεσμα περί τους 20.000 τόνους καρπού να έχουν καταστραφεί, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ακριβής εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μετά από αυτοψία που θα κάνουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Υπήρξαν και κατολισθήσεις

Εξ’ άλλου κατολίσθηση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην επαρχιακή οδό Νεράιδας- Σαγιάδας, στο 25ο και το 27ο χιλιόμετρο (κοντά στο χωριό Πλαίσιο) με αποτέλεσμα για μερικές ώρες να κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τους Φιλιάτες, ενώ μικρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο δρόμο Σαγιάδας – Μαυροματίου, καθώς και στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας εργάζονται από το πρωί για τους καθαρισμούς δρόμους και την αποκατάστασή τους σε σημεία όπου υπήρξαν προβλήματα.